Vještak potvrdio: Radulović je trpio duševne bolove

To je utvrdio vještak Stanko Milić. On, međutim, nije mogao da prisustvuje jučerašnjem ročištu, pa je suđenje odloženo za 12. januar

179 pregleda0 komentar(a)
Slavko Radulović
12.12.2014. 09:05h

Urednik u “Vijestima” Slavko Radulović, trpio je duševne bolove nakon što je u Pobjedi objavljen tekst Marka Vešovića “Ućerivač zorta”, prije dvije i po godine.

To je utvrdio vještak Stanko Milić. On, međutim, nije mogao da prisustvuje jučerašnjem ročištu, pa je suđenje odloženo za 12. januar.

Milić je u nalazu naveo da je tekst narušio psihičku ravnotežu Radulovića i da je za tužioca neugodno i samo pojavljivanje pred sudom i podsjećanje na uvredljivi članak.

Suđenje je konačno počelo prije mjesec dana, dvije i po godine od podnošenja tužbe.

Radulović je tada rekao da Vešovića nikada u životu nije vidio i da zato vjeruje da iza njegovih uvreda stoji neko drugi o kome je kao novinar pisao.

Radulović je u pokrenuo spor protiv Vešovića i “Pobjede”, zbog Vešovićevog uvredljivog teksta. Sutkinja je ranije prekinula postupak prema “Pobjedi” jer je u stečaju, a Vešoviću postavila privremenog zastupnika, jer se više od dvije godine nije odazivao pozivima suda.

Vešović je novinara “Vijesti” u spornom tekstu, između ostalog, nazvao "Kesedžijin hrt", "siledžija" i "smeće"...