Potvrđena optužnica protiv Zekića i Đukića: Osumnjičeni za ubistvo Šuntića

U optužnici se navodi da su njih dvojica 10. juna prošle godine pokušali da ubiju sugrađanina Edina Šuntića. U ovom događaju niko nije povrijeđen

2010 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Protiv Beranaca Marka Zekića i Radomira Đukića Vanpretresno vijeće bjelopoljskog Višeg suda potvrdilo je optužnicu zbog krivičnog djela pokušaj ubistva.

U optužnici se navodi da su njih dvojica 10. juna prošle godine pokušali da ubiju sugrađanina Edina Šuntića. U ovom događaju niko nije povrijeđen. Osumnjičeni su pred tužiocem, prilikom saslušanja negirali navode koji im se stavljaju na teret.

"Portparol Višeg tužilaštva Hasan Lukač kazao je da je Zekiću stavljeno na teret krivično djelo ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu, kao i nedozvoljeno držanje oružja eksplozivnih naprava, a Đukiću ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu", kazao je Lukač.

"M.Z. i R.Đ., 10.6.2018. godine oko 20.10 časova, počinili su krivična djela koja im se stavljaju na teret tako što su, u Polimskoj ulici u Beranama, na motoru-skuteru kojim je upravljao R.Đ. dok se iza njega kao saputnik nalazio M.Z., prvo prošli pored vozila koje je bilo parkirano ispred pekare, a potom se polukružno okrenuli i prišli iz istog pravca ovom vozilu u kojem se nalazio E.Š. i zatim pokušali da ga ubiju. Oni su, kako se sumnja, pokušali da ga ubiju tako što je M.Z. tom prilikom iz pištolja ispalio više hitaca u pravcu vozila E.Š., dok je R.Đ. upravljao skuterom. E.Š. je pokrenuo vozilo i skrenuo desno u drugu ulicu, dok su ga ova dva lica, sumnja se, pratila na skuteru i dalje pokušavajući da ga ubiju. U jednom trenutku E.Š. je uspio da im pobjegne nakon čega je prijavio događaj CB Berane", saopštili su iz Uprave policije.

Iz policije su rekli da su prilikom hapšenja od Zekića oduzete određene stvari koje će biti predmet vještačenja.