UŽIVO Kolona krenula u protestnu šetnju: Traže hitne ostavke Đukanovića, Katnića...

Na protestu je više hiljada ljudi

24675 pregleda112 komentar(a)
Sa protestne šetnje, Foto: Vanja Kosović
16.02.2019. 18:11h

U Podgorici se od 18 časova ispred zgrade Tužilaštva održava drugi protest pod sloganom “97.000 odupri se”. Na protestu je više hiljada ljudi.

UŽIVO:

18:41 Građani u koloni ispred Skupštine skandiraju "Ostavke" i "Milo lažove".

18:31 Kolona građana krenula je u šetnju "protiv režima" od zgrade VDT-a, i proći će pored zgrada Centralne banke Crne Gore, Skupštine, Predsjednika, centrale DPS-a, a potom se vratiti na početnu tačku.

Prije početka protestne šetnje, građanima su organizatori dijelili koverte.

18:28 Džemal Perović je kazao da nema kod njih zdravog tkiva.

"Jedino zdravo tkivo je večeras ovdje".

Perović je rekao da je važno da im kaže da se stidimo bestida dok nas kradu, varaju i pljackaju. Evropi je poručio da ovdje žive "normalni ljudi".

"Od večeras se mi namećemo kao partneri Evrope", kazao je Perović.

18:21 Glumac Slaviša Grubiša je kao slobodni građanin poručio da "naša sloboda nema cijenu i da se ne prodaje se u kovertama"

"Zahtijevamo da VDT Ivica Stanković, SDT Milivoje Katnić i direktor ASK Sreten Radnjić hitno podnesu ostavke. Zahtijevamo ostavku predsjednika Vlade Duška Markovića i predsjednika države Mila Đukanovića", prenio je Grubiša inicijalne zahtjeve.

18:19 Održan je, na predlog organizatora, minut ćutanja za sve žrtve režima u posljednjih 30 godina.

18:12 Okupljeni na protestu skandiraju "Milo, lažove. Mi smo država."

18:09 Okupljeni su za predsjednika i lidera DPS-a pustili pjesmu "Milo, je li ti dosta bilo, u san se ne snio?"

18:04 Građani nose tranparente "Mi smo država", "Bez slobode nema države", "Sloboda narodu-stop kriminalu", "Milo, znaju li doma da si starleta?", "Bunt"...

18:00 Veliki broj ljudi iz Podgorice krenuo je na protest u koloni, predvođeni Aleksom Bečićem, Miodragom Lekićem i Vladimirom Pavićevićem.

17:59 Okupljeni skandiraju "Milo lopove".

17:52 Građani se okupljaju ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva. Protest zvanično počinje u 18 časova.

Organizatori su najavili da će protest, kao i 2. februara, početi ispred Tužilaštva, da će kolona prošetati Ulicom slobode, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog pored Skupštine, Centralne banke i Predsjedništva i skrenuti u Ulicu Jovana Tomaševića gdje se nalazi sjedište Demokratske partije socijalista (DPS). Odatle će Bulevarom Ivana Crnojevića opet doći do Tužilaštva. “Glavni povod za organizovani bunt jeste glasno ćutanje državnih institucija povodom aktuelnog skandala – afere “Koverta”, koji predstavlja paradigmu stanja u našem društvu, a koji je samo jedan od mnogih koji potresaju Crnu Goru”.

Galerija

Večeras u Podgorici FOTO:
Večras na protestu FOTO:
Džemal Perović FOTO:
Jedan od transparenata FOTO:
Sa protestne šetnje FOTO:
Sa protestne šetnje FOTO: