Čestitke povodom Dana Opštine Danilovgrad

352 pregleda0 komentar(a)
Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
08.12.2014. 17:55h

Predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je, povodom 9. decembra - Dana opštine Danilovgrad, čestitku predsjedniku Opštine Branislavu Đuranoviću, predsjedniku Skupštine opštine Miodragu Đuroviću, odbornicima i drugim učesnicima svečane sjednice i svim građanima Danilovgrada.

"Danilovgradski kraj sa svojim ljudima uvijek je bio istorijska uzdanica Crne Gore i neodvojivi dio njenog državnog bića. Praznik koji obilježavate prilika je za podsjećanje na velike slobodarske bitke i podvige u svim ratovima, kao i na mirnodopska pregnuća i njegovanje antifašističkih tradicija, do velikih zasluga za obnovu i afirmaciju današnje crnogorske države", istakao je predsjednik Vlade.

Premijer Đukanović je naglasio da to upućuje na još veću odgovornost lokalne uprave i cijele administracije da traži adekvatne odgovore na savremene izazove, u interesu dobra svih građana Danilovgrada, što će biti i najbolji doprinos daljem razvoju Crne Gore i njenoj integraciji u NATO i EU.

"Vjerujem da će stalno unapređenje uslova za razvoj biznisa, u skladu sa prirodnim potencijalima i geografskim prednostima, i dalje biti visoko na vašoj agendi. U tim nastojanjima možete računati na punu podršku Vlade Crne Gore", navedeno je u čestitki predsjednika Vlade Mila Đukanovića.

Krivokapić: Danilovgrad ima potencijal za razvoj malog i srednjeg preduzetništva

Čestitku je poslao i predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić.

"Danilovgrad se nalazi na važnom prostoru, kao spona između Glavnog grada i Nikšića, te svojim geografskim položajem i prirodnim okruženjem ima potencijal za razvoj malog i srednjeg preduzetništva. Bjelopavlićka dolina predstavlja resurs koji treba valorizovati na održivim osnovama uz puno zadovoljenje najviših ekoloških standarda. Vjerujem da će marljivost i pamet žitelja Bjelopavlića rezultirati daljim razvojem Danilovgrada i njegove okoline", navodi se u čestitki Krivokapića.

Konjević: Uloga Danilovgrada kao obrazovnog centra još je važnija i odgovornija

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević uputio je, povodom Dana opštine Danilovgrad, čestitku predsjedniku Opštine Branislavu Đuranoviću, predsjedniku Skupštine opštine Miodragu Đuroviću, odbornicima i građanima.

"Razvojni potencijali društva temelje se na obrazovanim i odgovornim ljudima, spremnim da doprinesu prosperitetu zajednice. U Danilovgradu je kroz istoriju bio smješten veliki broj obrazovnih ustanova koje su iznjedrile učitelje i poljoprivrednike, a posljednjih godina uz kvaltetan obrazovni sistem na Policijskoj akademiji stasale su generacije policijskih službenika koje grade sistem bezbjednosti zasnovan na evropskim vrijednostima", navodi se u čestitki Konjevića.

Dodaje se da u godini kada je Crna Gora preuzela predsjedavanje Upravnim odborom Regionalane škole za javnu upravu (ReSPA), uloga Danilovgrada kao obrazovnog centra za službenike iz svih zemalja Zapadnog Balkana još je važnija i odgovornija.

Milić: Danilovgrad može i mora biti bolje mjesto za život svih njegovih građana

Dan Opštine i Dan oslobođenja Danilovgrada, Đuranoviću, Đuroviću, odbornicima i građanima čestitao je i predsjednik SNP-a Srđan Milić

"Grad koji posjeduje prirodne resurse i raspoložive kapacitete kakve ima Danilovgrad, može i mora biti bolje mjesto za život svih njegovih građana. Uvjeren sam da će građani Danilovgrada i njihovi predstavnici u lokalnom parlamentu u budućem periodu iskoristiti prednosti svoje Opštine, i istrajati u cilju da centar Bjelopavlićke ravnice učine privlačnim za nove investicije, a samim tim i stvoriti nove mogućnosti da Danilovgrad bude prepoznatljiv kao grad vjerskog turizma, umjetnosti i sporta", navodi se u čestitki Milića.