Crnovršanin: Prijave su politički motivisane

"Uvjeren sam da se iza svih pisanja o školi i meni kao direktoru, krije politički motiv prethodne gubitničke lokalne vlasti u Rožajama, koja se sada bavi tračevima, a potpomognuta je pojedincima iz tužilačkih i sudijskih organa"

110 pregleda22 komentar(a)
Esad Crnovršanin (Novina), Foto: Sssrozaje.me
06.12.2014. 18:40h

Direktor rožajske Srednje stručne škole Esad Crnovršanin kazao je da su politički motivisane desetine tužbi i krivičnih prijava koje su protiv njega podnijeli nastavnici i bivši učenici.

"Uvjeren sam da se iza svih pisanja o školi i meni kao direktoru, krije politički motiv prethodne gubitničke lokalne vlasti u Rožajama, koja se sada bavi tračevima, a potpomognuta je pojedincima iz tužilačkih i sudijskih organa", rekao je Crnovršanin.

Prije oko mjesec dana on je pravosnažno osuđen na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od 60 dana, jer je 2011. godine roditeljima četiri učenika tražio da na račun škole uplate po 200 eura kako im djeca ne bi bila isključena iz redovnog nastavnog sistema.

Za povredu prava rada, Crnovršanin je prije nekoliko dana kažnjen sa 800 eura. Na tu presudu će se, ističe, žaliti Višem sudu u Bijelom Polju.

"Očekujem da će ona biti preinačena u moju korist, jer je Viši sud, po ovom istom predmetu, već donio pravosnažnu presudu, koja me oslobađa krivice. Rožajski sud se oglušio o nju i donio suprotnu, na insistiranje tužilaštva", rekao je Crnovršanin.

U toku predizborne kampanje protiv njega je, kaže, podnijeto petnaestak tužbi, od kojih je većina završena u njegovu i korist škole.