Čuveni svjetski dizajner i arhitekta ukrašava Budvu za doček Nove

Dekoracija sa svjetlećim cijevima nalik lancu DNK, biće postavljena od zgrade Kapetanije pa do Ričardove glave

283 pregleda12 komentar(a)
Karim Rašid
06.12.2014. 20:08h

Pečat novogodišnjem ukrašavanju metropole turizma, po kome je prepoznata svih prethodnih godina, daće dizajnersko rješenje trenutno najpoznatijeg industrijskog dizajnera i arhitekte na svijetu Karima Rašida, koji je osmlislio atraktivnu iluminaciju starogradskih bedema.

Konstrukcije koje se postvaljaju po starogradskim zidinama već su počele da izazivaju pažnju, a dekoracija sa svjetlećim cijevima nalik lancu DNK, biće postvaljena od zgrade Kapetanije pa do Ričardove glave, u dužini od 250 metara.

Rašid, koji je prije mjesec boravio u Budvi, kao poklon gradu dao je svoje viđenje iluminacije.

Sekretarijat za gradsku infrastrukturu i ambijent, u okviru novogodišnjeg ukrašavanja Budve prema riječima sekretara Nikole Divanovića, po obodu bedema Starog grada postavlja fasadnu iluminaciju na Rašidov predlog.

"Iluminacija ce biti postavljena u obliku dvostrukog niza svjetlecih cijevi, na fasadi prema Pizani, Trgu budvanskih slikara pa sve do posljednje kule prema Brijegu od Budve, u ukupnoj dužini od oko 250 metara”, kazao je za “ Vijesti” Divanović.

Prema njegovim riječima zbog forme svjetlećih elemenata ukras nosi simboličan naziv DNK.

"Ono predstavlja privremeno, montažno-demontažno rješenje, izrađeno od najkvalitetnijeg eko pvc materijala koji je moguće 100 odsto reciklirati”, pojansio je Divanović.

Budva je prošle godine, u okviru novog dizajnerskog rješenja ukrašanjvanja grada, dobila nove novogodišnje ukrase, dvije nesvakidašnje jelke, nalik onim u Monte Karlu, koje su izazvale pažnju javnosti.

U regionu reklamiraju doček Nove

Turistička organizacija Budve u regionu promoviše doček Nove godine. Uspješna promocija održana je u beogradskom hotelu "Metropol Palace".

Zamjenik direktora TO Budve Aleksandar Armenko je kazao da je predstavljen kompletan program dočeka Nove godine u Budvi, na trgu i u hotelima.