Prijateljima namjestio da mu opljačkaju rođaka

Osumnjičeni su, kako sumnja policija, vezali Kaluđerovića kanapom i od njega su zahtijevali da im kaže gdje drži novac

758 pregleda10 komentar(a)
Mićo Kaluđerović, Foto: Cdm.me
04.12.2014. 07:46h

Podgorička policija uhapsila je Marka Radičevića (22), Miloša Markovića (20) i Dušana Kaluđerovića (27), osumnjičene da su mučili i opljačkali Zećanina Mića Kaluđerovića (62).

Policija zbog istog krivičnog djela traga za Andrijom Lazovićem (21), koji se nalazi u bjekstvu.

Razbojništvo se dogodilo 24. novembra u Golubovcima.

Policija sumnja da su osumnjičeni tog dana oko 21 sat upali u kuću advokata:

“Prvo su pozvonili na vrata oštećenog i pozvali ga po imenu kazavši mu da otvori vrata, a kada je on to učinio, ušli su unutra i zadali su mu nekoliko udaraca u glavu i tijelo”, piše u saopštenju policije.

Osumnjičeni su potom, kako sumnja policija, vezali Kaluđerovića kanapom i od njega su zahtijevali da im kaže gdje drži novac.

Zatim su izvršili premetačinu i u jednoj od prostorija pronašli 13.500 eura, dok su u drugoj prostoriji pronašli još 150 eura, koje su ukrali i pobjegli.

Kaluđerović je, nakon što je uspio da se odveže, oko 45 minuta kasnje došao u stanicu policije u Golubovcima gdje je prijavio krađu.

On je u događaju zadobio lakše tjelesne povrede, konstatovane u Urgentnom centru.

“Sveukupne policijske aktivnosti koje su službenici CB Podgorica sproveli, u sadejstvu sa Forenzičkim centrom, dovele su do identifkovanja osumnjičenih”, naveli su iz policije.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz policije, Dušan Kaluđerović je rođak opljačkanog. Upravo on je tipovao rođaka... Vl. O.