Raičević: Zašto "Metropolis" odbija naše plakate?

Firma „Metropolis“, koja se bavi iznajmljivanjem reklamnog prostora na bilbordima i „siti lajt“ panoima, odbila je zahtjev Mirovnog pokreta da izda u zakup prostor na kojem bi se postavila njihova poruka

101 pregleda47 komentar(a)
Ne u nato, ne u rat
03.12.2014. 17:06h

Mirovni pokret "Ne u NATO, ne u rat" plasirao je u javnost plakat na kome je prikazan vojnik sa oznakama SAD i NATO kako dodaje bananu majmunu sa citiranim stihom "Sve se čovjek bruka sa čovjekom, gleda majmun sebe u zrcalo".

Firma „Metropolis“, koja se bavi iznajmljivanjem reklamnog prostora na bilbordima i „siti lajt“ panoima, odbila je zahtjev Mirovnog pokreta da izda u zakup prostor na kojem bi se postavila njihova poruka, prenosi portal in4s.

Pomenuta firma je u žižu javnosti dospjela nedavno plasirajući plakate sa logom NATO-a i porukom „Bolje banana u ruci, nego ruska čizma za vratom“.

Na upit Mirovnog pokreta da im se odobri isti takav reklamni pano, kako bi objavili prigodan plakat uz Njegošev stih iz „Metropolisa“ je, međutim, odgovoreno negativno.

„Zbog posledica materijalne i druge prirode nijesmo u mogućnosti dalje davati u zakup reklamni prostor i pasivno učestvovati ni za ni protiv zahtjevanih poruka“, saopšteno je iz te firme.

Nezadovoljan odgovorom, predsjednik pokreta Gojko Raičević zatražio je dodatna objašnjenja.

"Zamolili bismo Vas i za konkretnije pojašnjenje zbog čega nijeste u prilici da nam izađete u susret, jer ovako ostaje prostor za sumnju da se radi o diskriminaciji klijenata.

Nadam se, očekujući Vašu dobronamjernost i profesionalan odnos, da nam možete izaći u susret za zakup nekog drugog reklamnog prostora iz Vašeg bogatog asortimana kojim raspolažete u Podgorici.

Koristim priliku da Vas podsjetim da nam već jednom nijeste omogućili poslovnu uslugu zakupa bilborda, kada je trebalo obilježiti godišnjicu stradanja djece u Murinu, tako da bi se ponovnim odbijanjem mogao steći utisak da postoji i loša namjera, što, pretpostavljam, nije karakteristika u poslovanju Vaše firme", zaključio je Raičević.