Lovćen savladao Mornar, Arsenal jači od Nikšića

Na tabeli vodi Lovćen sa 20 bodova, slijede Arsenal 19, Mornar 14, Nikšić 8 i Budućnost dva boda

0 komentar(a)
Lovćen-Mornar, ragbi Lovćen, Foto: Goran Kapor
30.11.2014. 18:43h

U šestom kolu crnogorskog ragbi prevenstva Lovćen je savladao Mornar iz Bara rezultatom 23:14 i time sačuvao lidersku poziciju na tabeli. U drugoj utakmici Arsenal Porto Montenegro bio je bolji od Nikšića 10:5. Slobodna je bila ekipa Budućnosti.

Ekipa Lovćena krenula je sa nizom poena - dva eseja (pet bodova), pretvaranje (2) i kaznom (3) i time bila u vodjstvu sa 15:0. Barani su pred sami kraj prvog poluvremena postigli esej i pretvaranje za 15:7.

Na početku drugog poluvremena Mornar postiže esej i pretvaranje i razliku smanjuje na svega bod razlike. Igrači Lovćena iskorišćavaju dosudjeni kazneni udarac za 18:14. Barani u završnici ipak ne usvjevaju da postignu esej za preokret, dok Lovćen pred sami kraj postiže svoj za konačnih 23:14.

U utakmici Arsenala i Nikšića vodila se prava rovovska borba za svaki metar terena. Tivćani su u prvom poluvremenu iskoristili dvije prilike za esej i poveli sa 10:0. U drugom poluvremenu nikšićani uzvrćaju sa esejom za 10:5, a pred kraj meča imali su dva duga napada gdje su stizali do same esej linije ali nisu uspjeli da je pređu.

Na tabeli vodi Lovćen sa 20 bodova, slijede Arsenal 19, Mornar 14, Nikšić 8 i Budućnost dva boda.

U narednom kolu, posljednjem u jesenjem dijelu prvenstva, sastaju se Lovćen - Nikšić i Mornar - Budućnost. Slobodna će biti ekipa Arsenala.