Brajušković sada vodi planinare

Novi predsjednik PSCG kazao je da će odmah po stupanju na funkciju okupiti sve planinarske klubove, te da će skupa učiniti da Savez bude ono što je i do sada bio

215 pregleda2 komentar(a)
Darko Brajušković, Foto: Savo Prelević
30.11.2014. 18:23h

Bivši gradonačelnik Kolašina Darko Brajušković (DPS) izabran je juče za predsjednika Planinarskog saveza Crne Gore (PSCG). Brajušković je na toj funkciji zamijenio Luku Mitrovića (SDP).

Mitrović, direktor Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju na čelu PSCG bio je posljednje četiri godine. On je, obrazlažući predlog PK Bjelasica iz Kolašina da ga Brajušković naslijedi, kazao da ovaj za to ima sve kvalitete i da je i do sada pomagao radu Planinarskog saveza CG i planinarskih klubova.

Suprotno mišljenje imao je Brajuškovićev sugrađanin Ranko Bulatović, predsjednik PK Trebaljevo. On je, između ostalog, kazao da Brajušković, dok je bio na čelu Opštine Kolašin, nije imao sluha za planinare Trebaljeva.

Predstavnik PSK Javorak iz Nikšića, Đorđije Vujičić tražio je izmjene statuta, ali i da nova uprava PSCG donese pravilnik o radu Upravnog odbora, kako bi "konačno struka bila uključena u rad komisija Saveza".

Brajušković je, na kraju diskusije, izabran sa 34 glasa i jednim uzdržanim. Novi predsjednik PSCG kazao je da će odmah po stupanju na funkciju okupiti sve planinarske klubove, te da će skupa učiniti da Savez bude ono što je i do sada bio.

Brajušković je dodao da je PSCG poštovana, prestižna i uspješna institucija u Crnoj Gori i najavio da će raditi na razvoju međunarodne saradnje.