Počinje sastanak Parlamentarnog odbora EU i Crne Gore

"Na zasjedanju će se razgovarati o stanju pristupnih pregovora i odnosa između EU i Crne Gore, sprovođenju crnogorskih akcionih planova u oblasti vladavine prava i zaštiti osnovih ljudskih prava i sloboda", saopšteno je iz parlamenta

132 pregleda0 komentar(a)
Evropska unija, Crna Gora, Foto: Shutterstock
30.11.2014. 15:51h

Sastanak Parlamentarnog odbora Evropske unije (EU) i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), na kojem će se razgovarati i o trenutnom stanju pristupnih pregovora, održaće se sjutra i i prekosjutra u Briselu.

Sjednici će zajednički predsjedavati predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krovpokapić i predsjedavajući Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Crnom Gorom Aneliz Dods.

"Na zasjedanju će se razgovarati o stanju pristupnih pregovora i odnosa između EU i Crne Gore, sprovođenju crnogorskih akcionih planova u oblasti vladavine prava i zaštiti osnovih ljudskih prava i sloboda", saopšteno je iz parlamenta.

Nnajavljeno je učešće poslanika Odbora Evropskog parlamenta za vanjske poslove (AFET) i poslanika iz parlamenata država članica EU na kojem će biti razmijenjenna mišljenja sa ministrima vanjskih poslova zemalja zapadnog Balkana o napretka regiona u procesu pridruživanja EU.

Poslanici koji će učestvovati na sastanku POSP-a su predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić, koji je kopredśedavajući POSP-u, zamjenik kopredsjedavajućeg Slaven Radunović i članovi Odbora Milutin Simović, Obrad Stanišić, Mevludin Nuhodžić, Nada Drobnjak, Damir Šehović, Koča Pavlović, Predrag Bulatović, Danko Šarančić, Darko Pajović i Azra Jasavić.

Parlamentarni odbor EU i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje obrazovan je u junu 2010. godine, nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. On ima po 14 četrnaest članova iz Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta.