Porodica i prijatelji stradalih i povrijeđenih na Bioču položili vijence na spomen obilježje

Vrijeme prolazi, ali ne i bol – ona nastavlja da izjeda. Oni koji su 2006. sahranili svoje najmilije utjehu ne mogu naći jer tvrde da nisu procesuirani svi odgovorni.

682 pregleda1 komentar(a)
Sa polaganja vijenca na spomen obilježje, Foto: Printscreen

U mjestu Bioče prije 13 godina dogodila se stravična željeznička nesreća kada je lokalni voz, koji je saobraćao iz Bijelog Polja ka Podgorici i Baru, na izlasku iz tunela iskliznuo iz šina I survao se u provaliju. 47 osoba je stradalo , a više od 200 je povrijeđeno. Zbog nesreće osuđen je samo mašinovođa Slobodan Drobnjak, pa porodica i prijatelji stradalih pozivaju Tužilaštvo da ponovo otvori slučaj I procesuira sve odgovorne za ovu tragediju.

Porodica i prijatelji stradalih i povrijeđenih položili su vijence na spomen obilježje.

Vrijeme prolazi, ali ne i bol – ona nastavlja da izjeda. Oni koji su 2006. sahranili svoje najmilije utjehu ne mogu naći jer tvrde da nisu procesuirani svi odgovorni.

“Odgovorni i dalje mogu biti neodgovorni, nesposobni, neobučeni, nepripremljeni, nestručni, da bez posljedica obavljaju poslove koje im neko naredi, a oni prohvate da rade i time ugrožavaju bezbjednost I slobodu, život građana”, rekao je Vesko Vlahović iz NVO Voz neprebola.

Zato Goran Vojinović koji je 23. janura 2006. godine izgubio sina poziva nadležne da ponove sudski postupak i kazne sve odgovorne. Traže i pomoć porodicama stradalih i preživjelim putnicima.

SINK: Goran Vojinović, predsjednik NVO Voz neprebola

“Ne vidim razlog zašto i Vlada gospodina Duška Markovića ne da zeleno svjetlo za formiranje Radne grupe od 3, 4 člana gdje bi se na jedan zakonski način pregledali, dostavili validni zahtjevi članova NVO koji se tiču prije svega zdravstvenog stanja, ekonomskih problema i socijalnih problema. Drugi dio koji je za nas jako bitan tiče se konkretno istine o željeznilčkoj nesreći”, kazao je Goran Vojinović iz NVO Voz neprebola.

Iz Vlade stižu obećanja da će tako i biti.

“Razgovaraću sa premijerom i ne vidim razlog da se ne formira interresorna grupa iz raznih ministarstava i da se pokuša pomoći", rekao je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

Iz nevladine organizacije Voz neprebola traže i da se u Skupštini formira Anketni odbor koji će preispitati kako je vođen prethodni sudski postupak.

Zbog nesreće na Bioču mašinovođa Slobodan Drobnjak osuđen je na šest godina zatvora, a 11 zaposlenih u željeznici oslobođeno je odgovornosti.