Šihi: Vjerujem da možemo do pobjede

"I dalje smo živi što se tiče Evrokupa i šansu koja nam se ukazala moramo da iskoristimo”, jasan je Igor Jovović

69 pregleda1 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
18.11.2014. 16:27h

Cilj košarkaša Budućnost Volija pred početak Evrokupa je bio da se plasiraju u drugu fazu.

Računica za to je jasna, pobjede u "Morači” nad Ventspilsom sa više od sedam razlike i Zjelonom Gorom garantuju nastavak evropskog puta.

Prvi ispit je sjutra veče, u goste stižu Letonci. Ovo je idealna prilika da im se Podgpričani revanširaju za poraz sa starta takmičenja, ali i da ispravu sliku sa tog duela kada su oružje položili već u prvom poluvremenu.

Iako imaju motiva na pretek, Podgoričani sa dosta respekta pričaju o sastavu koji sa klupe vodi proslavljeni košarkaš Roberts Štelmahers.

"Igramo jako značajan meč što se tiče ostanka u Evrokupu. Ventspils je jako ozbiljan tim koji je trijumfovao u prvom susretu. Karakteriše ih dosta brza igra i kvalitetan šut za tri poena. Prednjače tri Amerikanca, na poziciji plejmejkera Mire Četmen, koji je jedan od najboljih plejmejkera u posljednjih deset godina u Evropi. On je igrač u poznim godinama, ali i dalje motor ekipe i jako značajan igrač za njihovu igru. Na poziciji krila Troj Barns i pod košem Džeraj Grant, ostalo su sve letonski igrači, takođe, jako kvalitetni koji uvijek mogu da pogode trojku. Moramo da odigramo vrlo displinovanu utakmicu, 40 minuta da dobro branimo kontra napad i da bude agresivni u odbranu kako im šuterske mogućnosti ne bi došle do izražaja. Imamo i dalje igračkih problema, Džej Ar Rejnold vjerovatno propuštai ovaj duel, međutim sa raspoloživim snagama ćemo pokušati da odigramo meč i uz podršku navijača se nadam da ćemo trijumfovati”, rekao je trener Budućnost Volija Igor Jovović.

Za razliku od Evrope gdje im elčiminacija visi na glavama, „plavi” daleko bolje guraju u ABA ligi, gdje imaju samo jedan poraz.

"U Evrokupu nismo toliko samouvjereni kao u ABA ligi, ali nije problem samopuozdanje. Poslije meča sa PAOK-om sa grčkim novinarima sam razgovarao i kazao da je jako teško igrati dvije zahtjevne lige svaka tri dana. Ventspils je dominantan u Letonskoj ligi, pa je njihov fokus u potpunosti usredređen na Evrokup. Mi imamo teške utakmice u kontinuitetu pa dolazi do neke vrste pražnjenja. I dalje smo živi što se tiče Evrokupa i šansu koja nam se ukazala moramo da iskoristimo”, jasan je Jovović.

Amerikanac Vil Šihi povremeno bljesne. Očigledno da se još u potpunosti nije privikao na evropsku košarku, ali je jako značajan u rotaciji crnogorskog šampiona.

"Naredna utakmica sa Ventspilsom je veoma bitna, znamo da su oni kvalitetna ekipa. Šuterski su često raspoloženi. Gledali smo ih prethodnih dana, naporno smo trenirali, vidjeli smo koje su njihove vrline a koje mane, znamo koliko su jaki, ali vjerujem da možemo da ih zaustavimo”, zaključio je Šihi.

Meč se igra od 18.30 sati, a cijena ulaznice je dva eura. Pravdu će dijeliti Sefi Šemeš (Izrael), Oskar Perea (Španija) i Amit Balak (Izrael).