Srbija na praznom stadionu protiv Danske, neobična bitka na „Seltik parku”

U grupi D lokalni derbi igraju Škotska i Republika Irska. Meč se igra na „Seltik parku”, a jedan od simbola navijača istoimenog kluba je, zanimljivo, upravo irska zastava, zbog otpora „britanskoj čizmi”.

85 pregleda4 komentar(a)
14.11.2014. 07:44h

Prvi dan druge „sedmice fudbala” obilježiće derbi koji će se igrati na avetinjski praznom stadionu - Srbija će bez prisustva gledalaca juriti pobjedu protiv Danske na oronulom zdanju u Humskoj 1, gdje se prije tačno mjesec dogodio jedan od najčudnijih prekida u istoriji fudbala.

„Orlovima” je odlukom Uefe dodijeljena pobjeda (3:0) nad Albanijom, ali su pulenima Dika Advokata oduzeta tri boda zbog ulaska navijača na teren i tuče sa gostujućim igračima. O nesvakidašnjem propustu, koji je Srbiju koštao mnogo, juče je prvi put neko progovorio iz nacionalnog tima.

"Nije isti motiv igrati pred praznim tribinama ili pred 25 hiljada navijača. Vidjelo se kako igramo kada imamo njihovu podršku. Ali, tih 10 budala nas je koštalo tri boda, to se rijetko dešava i plaćamo ceh toga".

"Pokušaćemo da sebe što više motivišemo, igramo za Srbiju, znamo koji dres nosimo", poručio je vezista Čelzija Nemanja Matić pred večerašnji meč.

Ni Dancima ne odgovara što na stadionu Partizana neće biti navijača.

"Ne sviđa mi se situacija, volio bih da se igra pred publikom. Ne mislim da ćemo biti u prednosti zbog toga. Svaki tim je pod pritiskom, jer nema mnogo utakmica. Ovaj susret je podjednako važan za Srbiju i Dansku. Nadam se da će utakmica biti dobra i da ćemo pobijediti", istakao je selektor Danske Morten Olsen.

Njemačka je u oktobru izgubila od Poljske (2:0) i remizirala sa Republikom Irskom (1:1), ali prvaka svijeta večeras čeka najlakši mogući zadatak - u Nirnberg stižu fudbalski liliputanci iz Gibraltara.

"Nisu nam potrebna četiri čovjeka u odbrani. Igraćemo sa mnogo napadača, jer želimo da postignemo „brdo” golova. Želimo ubjedljivu pobjedu, dostojnu svjetskih prvaka", poručio je selektor „elfa” Joakim Lev.

U istoj grupi (D) lokalni derbi igraju Škotska i Republika Irska. Meč se igra na „Seltik parku”, a jedan od simbola navijača istoimenog kluba je, zanimljivo, upravo irska zastava, zbog otpora „britanskoj čizmi”. Na klupi dvije reprezentacije sjede dvije legende Seltika - Gordon Strahan i Martin O’Nil.

"Pretvorićemo „Seltik park” u dom škotskog fudbala. Svi ćete znati da ste u Škotskoj kada počne utakmica", poručio je Strahan novinarima na jučerašnjoj pres konferenciji.

Ali, i Irci će se osjećati kao domaćini na kultnom stadionu. Osim O’Nila, za Seltik su vezani sadašnji napadač tog kluba Entoni Stouks, te bivši igrači „bojsa” Ejden Mekgidi, Robi Kin, Daril Marfi i Roj Kin, koji je prvi pomoćnik selektora.

Grupa D: Gruzija - Poljska (18), Njemačka - Gibraltar (20.45), Škotska - R. Irska (20.45)

Grupa F: Mađarska - Finska (20.45), Grčka - Farska Ostrva (20.45), Rumunija - S. Irska (20.45)

Grupa I: Srbija - Danska (20.45), Portugal - Jermenija (20.45)

Galerija