Šešelj: Borba je trajala malo duže nego što sam očekivao

"Rekli su da me puštaju na privremenu slobodu, a to privremeno će trajati samo dok ne oborimo sa vlasti Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, naše otpadnike i izdajnike koji su se odrekli ideologije srpskog nacionalizma i postali sluge zapadnih sila"

0 komentar(a)
12.11.2014. 16:24h

Lider SRS Vojislav Šešelj stigao je u Srbiju poslije 11 i po godina provedenih u Hagu. Avion u kojem je bio Šešelj sletio je na aerodrom nešto prije 13 sati.

"Borba je trajala nešto malo duže nego što sam očekivao, ali pobjedi se u zube ne gleda", rekao je Šešelj.

Na aerodromu "Nikola Tesla" Šešalja su dočekali članovi porodice, rukovodstvo stranke, a pristalice su ga ispred zgrade aerodroma dočekle uz trubače i skandiranje "Vojo, Srbine” i Vojo, vojvodo” i uz navijačke baklje.

Šešelj je, kako prenosi N1 TV, obraćajući se pristalicama sa terase sjedišta stranke, naveo da ga je Haški tribunal "brutalno izbacio" iz pritvora jer su htjeli da ga se "otarase što prije".

"Rekli su da me puštaju na privremenu slobodu, a to privremeno će trajati samo dok ne oborimo sa vlasti Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, naše otpadnike i izdajnike koji su se odrekli ideologije srpskog nacionalizma i postali sluge zapadnih sila", rekao je Šešelj.

Šešelj je najavio da će sjutra u 12.00 u sjedištu stranke u Zemunu biti organizovana konferencija za novinare, a da će miting SRS organizovati na beogradskom Trgu Republike u subotu u 12 časova.

Predsjednik SRS je govor završio riječima "živjela velika Srbija", a potom se vratio u stranačke prostorije.

Kako je potpredsjednica SRS rekla za Radio B92, sa Šešeljem je dogovreno da po dolasku u Srbiju prvo dođe u sjedište Srpske radikalne stranke u Zemunu.

"Mi ćemo biti na aerodromu. Očekujemo i dolazak dosta ljudi, jer nam se mnogi javljaju i pitaju kada Šešelj stiže. Predsjednik će se vjerovatno kratko obratiti novinarima na samom aerodromu i onda ćemo sa aerodroma da idemo u stranku", kaže Radeta.

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da u puštanju na privremenu slobodu haškog optuženika i lidera radikala Vojislava Šešelja ne vidi nikakav politički potez i dodao je da je Vlada Srbije ispunila sve obaveze koje su joj bile postavljene "ne praveći razliku između Šešelja i bilo kog drugog optuženika".

Ranije danas je haški tribunal objavio izdvojeno mišljenje sudije Mandiaje Nijanga o privremenom puštanju na slobodu Vojislava Šešelja. Sudija Nijang izražava neslaganje sa odlukom da se optuženi ne konsultuje da li će poštovati neophodne uslove, pošto je u prošlosti odbio da pruži takve garancije.

Šešelj je pušten iz Ševeninegena na privremenu slobodu zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Vučić opet poželio Šešelju zdravlje i sreću

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da Šešelju želi dobro zdravlje i sreću.

Na pitanje novinara da prokomentirato što pojedine televizijske stanice iz minuta u minut prate dolazak lidera radikala, Vučić je upitao novinara: "Čija je to televizija?"

Nakon što je dobio odgovor "američka", samo je slegnuo ramenima, prenosi radio Slobodna Evropa.

Novinarka N1 televizije zapitala je šta je značilo njegovo pitanje, Vučić je rekao da je to prosto pitanje, te da toj televiziji želi "uspješan rad i da, inače, podržava američke investicije u Srbiju".

Galerija