Bregović i Islamović u Budvi za doček Nove godine

Tokom novogodišnjih praznika, svi oni koji budu odlučili da dođu u Budvu, kako je na konferecniji za novinare Turističke organizacije i hotelijera saopšteno, očekuje nezaboravana provod

118 pregleda12 komentar(a)
Goran Bregović, Foto: Arhiva Vijesti
10.11.2014. 15:12h

Budva će i ove godine tokom novogodišnjih praznika, sudeći po programu javnog dočeka, kao i u elitnim hotelima, biti epicentar zabave na Jadranu. Gostovaće gotovo najzvučnija imena domaće i ex jugoslovenske muzičke scene.

Tokom novogodišnjih praznika, svi oni koji budu odlučili da dođu u Budvu, kako je na konferecniji za novinare Turističke organizacije i hotelijera saopšteno, očekuje nezaboravan provod.

Na budvanskom trgu, u najluđoj noći, na dočeku koji ispred bedema tradicionalno organizuje TO Budve i Opština Budva, goste će, prema riječima zamjenika izvršnog direktora TO Aleksandra Armenka, zabavljati „Bijelo dugme“, odnosno Goran Bregović sa Alenom Islamovićem.

Aremenko je kazao da je ovo godine sačinjen trodevni program za „svačiji ukus i uzrast“.

„Uoči nastupa legendarnog „ Bijelog dugmeta“ koji ove godine proslavlja četiri decenije postojanja, nastupići crnogorski pop pjevač Danijel Alibabić. Poznati hitovi Dugmeta uvešće nas u Novu godinu, a pripremljen je i veliki vatromet. Već 1. januara tradicionalno u popodnevnim časovima, biće održan svečani koncert klasične muzike „mediteranskog revijskog orkestra“ kojim će dirigovati Radovan Papović, a nastupiće sopra Olivera Marcurio, mezzosopran Jadranka Jovanović i tenor Diego Cavazzin.

U večernjem programu 1. janura nastupiće pop pjevačica Milena Vučić, a nakon nje koncert će imati Toni Cetinski. Programa 2. janura počinje u podnevnim satima i to smo posvetili onim najmlađima, kada će biti izvedena predstava „ Dvije novogodišnje jelke i Niggor“.

Dok uveče na sceni će nastupiti Nina Žižić i bend Crveno i Crno, a nakon toga legendarni hrvatski bend „ Parni valjak““, kazao je Armenko.

Armenko je kazao da će Budva i ove godine o programa potviditi epitet najomiljenijih destinacija u regionu za vrijeme novogodišnjih praznika.

On je kazao da će novogodišnji programa koštati ukupno 210 hiljada , od čega je trećinu novca obezbijedila TO, trećinu Opština, a trećinu sponzori

„I pored svih izazova, mislim da smo ove godine napravili pravi izbor, i najbolji program u regionu“, kazao je Armenko.

Da će biti izuzetno zanimljivo dočekati Novu godinu i u elitnim budvanskim hotelima, potvrđuje i program koji je menadžment Hotelske grupe „ Budvanska rivijera“ , organizovao u svome elitnom petrovačkom hotelu „ Palas“. Uz napomenu da već devet godina za redom uspjepšno organizuju doček portparol Vesna Lagator je najavila da će goste u najluđoj noći zabavljati grupa „Miligram“ i Zorica Brunclik, kao i orkestar Aleksandra Sofronijevića, 1. januara u hotelu će nastupiti Dino Merlin i Brunclikova, a 2. januara na „ Paštrovskoj večeri“ goste će zabavaljati Željko Joksimović i Toni Cetinski.

Ništa manje zanimljivo je i za novogodišnje praznike u luksuznom „ Splendidu“ , gdje će prema riječima portparola kompanije „ Montenegro stars hotels group“ Maje Vukićević nastupiti trenutno najpouplarnija hrvatska pop pjevačica Jelena Rozga. Naglašavajući da su ostali vjerni mediteranskom zvuku, svih prethodnih godina, tokom organizovanja novogodišnjih dočeka, Vukićević je najavila da će u hotelu nastupiti i Tonči Huljić sa bendom Madre badessa, dok za ljubitelje domaće kvalitetne narodne muzike, gotovo tradicionalno i ove godine biće Žuti Serhatlić sa svojim muzičarima.

Odličan program priprema se i u bečićkom elitnom hotelu „ Mediteran“, u kojem prema riječima portparola Milice Keković će nastupiti Dženan Lončarević, legenda crnogorske narodne muzike Zoran Kalezić, kao i mlada „Zvezda Granda“ Rada Sarić.

Hotelijeri su ove godine pripremili, kako je rečeno, izuzetno pristupačne novogodišnje aranžmane.

Doček i u hotelu "Lipka"

Hotelska grupa „ Budvanska rivijera“ odnedavno je preuzela menadžment nad kolašinskim hotelom „ Lipka“, u kojem će poslije duže pauze, kako je rečeno biti organizovana novogodišnji program.

Prema riječima Lagator, program je koncipiran na crnogorskoj izvornoj muzičkoj baštini, pa će goste u najluđoj noći zabavljati Merina Njegomir, 1. januara će nastupiti Bane Mojićević i Biljana Sečivanović a 2. januara Branka Šćepanović