Ulcinj: Radovi na najvećem akva parku u regionu počinju do kraja godine

Kako saznaje Portal Ul-info, čelnici Polina su nagovijestili da će do kraja godine početi izgradnju najvećeg akva parka u regionu, na površini od oko 26 hektara

389 pregleda1 komentar(a)
Velika plaža, spasilac, Foto: Samir Adrović
06.11.2014. 14:39h

Turska kompanija Polin, koja je jedina dostavila ponudu na tender za zakup zemljišta u Štoju za izgradnju vodenog grada, najavila je da će radove početi do kraja godine.

Kako saznaje Portal Ul-info, čelnici Polina su nagovijestili da će do kraja godine početi izgradnju najvećeg akva parka u regionu, na površini od oko 26 hektara, u zaleđu ulcinjske Velike plaže.

Opština Ulcinj je 1. oktobra raspisala međunarodni tender za davanje u zakup od 30 godina zemljišta u Štoju.

Zainteresovani za zakup zemljišta površine 25,25 hiljada metara kvadratnih ponude su mogli dostavljati do 31. oktobra.

Zemljište u Donjem Štoju, koje je vlasništvo Opštine Ulcinj, ponuđeno je po minimalnoj cijeni od 1,1 eura za kvadratni metar na godišnjem nivou.

Pravo učešća na tenderu imali su domaći i strani građani i preduzeća koji kupe tendersku dokumentaciju, dostave ponudu sa iznosom zakupnine na godišnjem nivou, uplate depozit od 20 odsto vrijednosti minimalne cijene zakupa ili dostave garanciju naplativu na prvi poziv sa rokom važenja od 90 dana, u ukupnom iznosu od 5,61 hiljadu eura.