"Klasiker" pripao Bajernu, Subotićeve greške koštale Borusiju

"Milioneri" vodili, ali su Robert Levandovski i Arjen Roben donijeli tri boda Bavarcima

0 komentar(a)
Arjen Roben, Foto: Reuters
01.11.2014. 19:43h

Njemački "klasiker" je opet bio pun šansi, Borusija se po ko zna koji put bez kompleksa suprotstavila Bajernu, ali protiv bavarske mašinerije je sve uzalud - šampion je u velikom derbiju slavio sa 2:1, iako su "milioneri" vodili golom Marka Rojsa od 31. minuta.

Bajern je do trijumfa stigao golovima Roberta Levandovskog u 72. i Arjena Robena iz penala u 85. minutu, a golovi su mogli da dođu i mnogo ranije da Roman Vajndefeler nije činio čuda na golu.

I da stvar po goste bude još gora na "Alijanc areni", na kraju su izgubili zbog grešaka Nevena Subotića - štoper, koji je na poluvremenu zamijenio Matsa Humelsa, prvo je slabo reagovao kod pogotka Poljaka, a onda je i skrivio penal nad Frankom Riberijem.

"Stvorili smo veliki broj prilika, a posebno nam je pomogao ulazak Riberija koji je u igri jedan na jedan iskoristio klasu i brzinu. Uvijek je lijepo kada se pobijedi veliki protivnik, a mi smo to uradili iz dominacije od prvog do posljednjeg minuta. Nagrađeni smo u finišu", rekao je Pep Gvardiola.

Bajern nakon 10 kola ima 24 boda, četiri više od drugoplasiranog Volfsburga, a čak 17 od Borusije koja ima samo sedam i sada je u zoni baraža za opstanak...

"Poraz nije nezaslužen, tako je kako je. Problem je što smo odigrali vjerovatno najbolje poluvrijeme u sezoni, a na kraju ostali i bez boda. Naše trenutno stanje na tabeli je jedno veliko ništa", kazao je Jirgen Klop.

Hamburger je i ove sezone u problemima, ali očigledno zna kako se osvajaju bodovi protiv najboljih timova u Njemačkoj.

Velikan iz lučkog grada je u 4. kolu remizirao sa Bajernom, potom je u 7. pobijedio Borusiju iz Dortmunda, a sada je reagovao i protiv Bajera (1:0) i upisao drugi trijumf u šampionatu.

Jedini gol na "Imteh areni" dao je Rafael van der Vart iz penala u 26. minutu.

Volfsburg je deklasirao Štutgart u gostima sa 4:0 (dva gola Ivana Perišića), dok je Verder konačno dočekao prvu pobjedu u ligi.

"Zeleni" su lošu seriju prekinuli u Majncu (2:1), a oba gola je dao bivši napadač Čelzija Franko di Santo.

Rezultati

Bajern - Borusija D. 2:1 (Levandovski 72, Roben (penal) 85 - Rojs 31)

Hamburger - Bajer 1:0 (Van der Vart (penal) 26)

Hanover - Ajntraht 1:0 (Madlung (autogol) 88)

Majnc - Verder 1:2 (Okazaki 3 - Di Santo 44, 49)

Štutgart - Volfsburg 0:4 (Perišić 15, 88, Knohe 45+1, De Brujne 48)

Nedjelja

Borusija M. - Hofenhajm

Keln - Frajburg

Paderborn - Herta

Petak

Šalke - Augsburg 1:0

Tabela