Rezart Cungu juri Masters i ATP

66 pregleda4 komentar(a)
31.10.2014. 10:12h

Tih je i skroman, nema tremu i ne podnosi poraze, ali i ne lomi rekete zbog toga. Osim tehnike i brzine, njegovo najjače oružje na terenu je staloženost.

Rezart Cungu iz Ulcinja jedan je od najtalentovanijih mladih tenisera Evrope i svijeta i kako najavljuje njegov trener, Hrvat Zoran Ivanišević, naredna godina mogla bi da bude presudna u njegovoj do sada blistavoj karijeri.

U kategoriji do 16 godina, Rezart je trenutno 13. igrač planete, dok je na listi starijih igrača do 18 godina, 722.

"Zbog povrede smo propustili neke turnire i izgubili bodove, ali Rezartu je nesumnjivo mjesto među prvih 10 na planeti do 16 godina. Nedavno smo počeli da igramo turnire i do 18 godina i cilj nam je da uskoro pređemo u tu kategoriju. Sve smo im bliži", kazao je „Vijestima” Ivanišević, koji se tenisom kao trener bavi 40 godina, ne računajući igračko iskustvo.

Najduže je sarađivao sa Markom Ostojom, a svakako najzvučnije ime koje je trenirao bio je njegov prezimenjak Goran Ivanišević.

Na početku godine Rezart je bio 45. a već sada je na zavidnom 13. mjestu rang liste igrača do 16 godina. Dva puta je dobijao Bosanca Sanina Zukića, koji je među prvih 400 u kategoriji do 18 godina.

"Ukoliko ne budemo kuburili sa povredama, očekujem takođe vrhunske rezultate krajem ove i početkom naredne godine kako bismo konačno ušli na svjetsku rang listu", kazao je trener koji očigledno zna kako se radi sa vanserijskim talentima.

Rezart je ove godine pokorio Avinjon u Francuskoj, u singlu i u dublu, na kome je u istoj kategoriji od svih igrača eks Jugoslavije slavio jedino neprikosnoveni Novak Đoković. Osim Avinjona, osvajao je i Tiranu, takođe u singlu i dublu.

U Budimpešti je bio bronzani u singlu, a zlatni u dublu, u Pančevu treći u singlu a drugi u dublu. Na takmičenju u Kremi u Italiji stigao je do četvrtfinala, a boje Crne Gore veoma uspješno branio je u Moskvi, gdje je u tri seta izgubio od veoma jakog rivala iz Švajcarske.

Nedavno u Kalabriji, osvojio je treće mjesto. Za ovu godinu, kaže Ivanišević, cilj je Masters i ulazak među 12 najboljih.

Rezart kaže da je njegov najveći uspjeh u karijeri Avinjon.

"Ponosan sam i na titulu u Tirani. Takođe, dobro sam igrao u Moskvi, gdje je najjači turnir na svijetu za igrače do 16 godina", ističe Rezart.

Ipak, iako je ove godine igrao sve evropske turnire, najdraže mu je pred svojim navijačima.

"Kada igram u Ulcinju, to je najljepši doživljaj".

Sada slijedi afirmacija u višoj kategoriji.

"Moram da osvojim dosta bodova da bih bio među prvih 100 do 18 godina, kako bih igrao jače turnire", napominje Rezart.

Ivanišević tvrdi da Rezart ima sjajnu tehniku, da je munjevit na terenu i veoma staložen, „što je vrlo važno”.

"Tako sve što se dogovorimo u svlačionici, Rezart bez problema sprovede na terenu", zaključuje Ivanišević

Galerija

Rezart Cungu FOTO: Samir Adrović
Zoran Ivanišević FOTO: Samir Adrović