Nastavnici i učenici iz Crne Gore pridružili se projektu "Pronađi, inoviraj svoje snove"

Učenici i nastavnici, koji će nakon završetka projekta dobiti sertifikate, već su započeli sa prvim zadatkom i na društvenim mrežama mogu se vidjeti rezultati

609 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Privatna arhiva

Međunarodnom projektu „Pronađi, inoviraj svoje snove“, čiji je cilj da pomogne učenicima da razumiju i da se pripreme za zanimanja budućnosti, priključila se i grupa nastavnika i učenika iz Crne Gore. Koordinatorke iz Crne Gore su profesorice maternjeg jezika i književnosti iz Rožaja i Plava, mr Mirsada Šabotić i Senada Đešević, profesorica biologije iz Nikšića Olivera Lučić, profesorica matematike iz Rožaja Munirka Agović i profesorice razredne nastave, Marina Knežević i mr Dušanka Vujičić, iz Nikšića, i Ivana Milić iz Podgorice. One su uspjele da uključe 105 nastavnika i 2.657 učenika iz mnogih crnogorskih osnovnih i srednjih škola.

Ilustracija

“Projekat se bavi promocijom tri od ukupno 17 održivih razvojnih ciljeva Ujedinjenih nacija – kvalitetna edukacija, dostupna čista energija i industrija, inovacija i infrastruktura. Projektne aktivnosti trajaće sedam nedjelja kroz koje se naročito ističu kompetencije učenika kao što su komunikacija, saradnja, kritičko razmišljanje i rješavanje problema, kreativnost i inovativnost, digitalne kompetencije. Tema projekta su zanimanja budućnosti koja još uvijek ne postoje, uloga tehnologije u svijetu promjena, industrije budućnosti, SDGs”, objasnile su koordinatorke.

Ilustracija

Učenici i nastavnici, koji će nakon završetka projekta dobiti sertifikate, već su započeli sa prvim zadatkom i na društvenim mrežama mogu se vidjeti rezultati.

Projekat, koji su osnovali profesori Karum Vits iz Pakistana i Rania Lumpur iz Grčke, okupio je 1.700 nastavnika i 100 hiljada učenika iz skoro 60 zemalja.