Anćeloti se trese od slavnog "Enfilda"

"Ima nešto posebno u tom klubu, u toj himni „You'll Never Walk Alone” koju jedva čekam da ponovo čujem", rekao je Anćeloti

1 komentar(a)
Karlo Anćeloti, Foto: Beta/AP
22.10.2014. 10:48h

Real Madrid gostuje na slavnom "Enfildu" uzdrmanom Liverpulu, velikanu koji je u velikom dijelu karijere bio noćna mora za trenera Reala Karla Anćelotija.

Italijana i "redse" vežu tri finala Lige (ili Kupa) šampiona - prvo prije 20 godina u Rimu kada je poražen kao fudbaler Rome od engleskog velikana, a preostala dva duela za titulu su mu se dogodila kao treneru. Svi pamte 2005. godinu i čudesni preokret u Istanbulu kada je Anćelotijev Milan vodio na poluvremenu 3:0, a onda dočekao nevjerovatnu reakciju Liverpula i nakon penala izgubio već viđen trofej.

I, posljednji, dvije godine kasnije u Atini kada su se „rosoneri” na krilima Andree Pirla i Filipa Inzagija i Anćelotija) osvetili Stivenu Džerardu, Džejmiju Karageru, Čabiju Alonsu, menadžeru Rafaelu Benitesu...

Karlo: Divim se himni "You'll Never Walk Alone"

Ti mečevi su postali istorijski, priznao je to i Anćeloti po slijetanju s ekspedicijom Madriđana u Liverpul, koji je s "redsima" vodio bitke i kao menadžer Čelzija.

"Divim se Liverpulu odavno. Još od 1984. kada sam izgubio to finale s Romom. Ima nešto posebno u tom klubu, u toj himni „You'll Never Walk Alone” koju jedva čekam da ponovo čujem. Izaći ću ranije na teren pred meč da još jednom osjetim uživo tu atmosferu", rekao je Anćeloti, a onda se prisjetio te majske istanbulske noći prije sedam i po godina:

"Vodili smo sa 3:0 na poluvremenu i otišli u svlačionicu s mislima da je sve gotovo. Međutim, njihovi navijači nisu prestajali sa pjesmom i onda se sve preokrenulo. Neću reći da smo izgubili baš zbog pjesme, ali ima nešto u tome. Ipak, dvije godine kasnije vratili smo im milo za drago u Atini. Mislim da je sve to sudbina", naveo je Anćeloti.

Toliko o istoriji, Real i Liverpul su suviše veliki klubovi da bi ovaj meč bio okarakterisan samo kao dvoboj Anćelotija i "crvene garde".

Dva velikana, koja su u istoriji 15 puta bili prvaci Evrope, nisu se sastajala još od 2009. godine.

Liverpul je tada u osmini finala Lige šampiona ponizio „merengese” (koje je vodio Huande Ramos) - u Madridu je bilo 1:0 golom Hosija Benajuna, a u revanšu na „Enfildu” čak 4:0...

Rodžers se plaši Reala

Real je u ovom momentu najteži mogući protivnik za Liverpul, istakao je menadžer Brendan Rodžers.

"Real ima sve - sjajne rezultate, igru, veliku ekipu i velikog trenera. Uz to, naš protivnik je u top formi, a mi ne smijemo da mu „otvorimo” teren. Kristijano Ronaldo i Garet Bejl su toliko brzi da bi mogli da budu olimpijski šampioni u trci na 100 metara", rekao je Rodžers.

Bejla, doduše, neće biti u timu zbog povrede, ali najveći problem za Rodžersa je u ovom trenutku Mario Baloteli koji nikako da proradi.

"Mario je često kritikovan neopravdano. Znamo da nije još pokazao svoje pravo lice u Liverpulu, ali nemam dilemu da je pravo pojačanje za nas", dodao je menadžer iz Sjeverne Irske.

Parovi

Grupa A

Atletiko Madrid - Malme

Olimpijakos - Juventus

Grupa B

Liverpul - Real Madrid

Ludogorec - Bazel

Grupa C

Bajer - Zenit

Monako - Benfika

Grupa D

Galatasaraj - Borusija D.

Anderleht - Arsenal