Berancima bod na debiju Vešovića, Bokelj zaustavljen

"Imao sam samo tri dana rada sa igračima, da pokušam da ih podignem iz apatije uslovljene gubitničkom serijom. Ovaj bod mogao bi dosta da nam znači na planu samopouzdanja”, kazao je Vešović

8 komentar(a)
budu-bokelj_1, Foto: S.PRELEVIĆ
19.10.2014. 09:03h

Fudbaleri Berana prekinuli su seriju od osam vezanih poraza i osvojili bod u Kotoru na debiju novog trenera Rada Vešovića.

Igrači Bokelja su, s druge strane, propustili dobru priliku da materijalizuju veliki bod osvojen na gostovanju Budućnosti u prošlom kolu.

"Imao sam samo tri dana rada sa igračima, da pokušam da ih podignem iz apatije uslovljene gubitničkom serijom. Ovaj bod mogao bi dosta da nam znači na planu samopouzdanja”, kazao je Vešović nakon meča.

Kotorani su sjajno počeli utakmicu, koja kao da je bila nastavak prošlog duela protiv Budućnosti - Vujović je već u 6. minutu utrčao u šesnaesterac i lijepim šutem sa desne strane pogodio mrežu Radulovića.

Očekivalo se da Kotorani nastave sa visokim presingom i pokušaju da daju drugi gol, ali su umjesto toga - svjesno ili ne - pokušali da otaljaju posao, držali loptu bez dubine u napadu.

Beranci, koji su povremeno bili opasni, kaznili su domaćina u 39. minutu kada je Nerić glavom lobovao domaćeg golmana za 1:1.

Igrači Bokelja pojačali su ritam u nastavku, šanse su imali Nikezić i Lazarević, ali su Beranci izdržali.

"Pribojavao sam se ove utakmice, gosti su stigli sa novim trenerom, a to obično djeluje kao šok terapija za ekipu. Bili smo oslabljeni i nismo igrali na nivou”, rekao je Slobodan Drašković, trener Bokelja.

Bokelj - Berane 1:1 (1:1)

Kotor - Gradski stadion. Gledalaca: 250. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Đorđije Ražnatović (Cetinje) i Aleksandar Đikanović (Nikšić). Strijelci: Vujović 6 - Nerić 39. Žuti kartoni: Nikezić, Bogdanović, Mikijelj (Bokelj), Huremović, Nerić, Dulović, Krstović, Đalović (Berane).

Bokelj: Mijatović, Mitrović, Kotorac, Mikijelj, Martić, Bogdanović, Nikezić, Vujović (Pajović), Ikeda, Maraš (Lazarević), Todorović.

Berane: Radulović, Lutovac, Dulović, Huremović (Đalović), Nerić, Zejnilović, Cimbaljević (Krstović), Poček, Tošima (Nikolić), Vukićević, Efović.