Sa brda Gorica uklonjeno preko 100 oštećenih stabala

Iz Biroa za odnose sa javnošću Glavnog grada je saopšteno da je akciju uređenja Gorice pokrenuo gradonačelnik Slavoljub Stijepović

0 komentar(a)
Gorica radna akcija, Foto: PG Biro
19.10.2014. 06:42h

Preko stotinu oštećenih stabala uklonjeno je tokom akcije čišćenja i uređenja park šume na Gorici. U zajedničkoj akciji učestvovali su radnici službi zaštite Glavnog grada i Opštine Bar, te podgoričkog "Zelenila" i barskog preduzeća "Komunalne djelatnosti".

Komandir podgoričke Službe zaštite Radomir Pješčić kazao je da su službe uvidjele da je Gorica u veoma kritičnom stanju i da je jedan od ciljeva akcije da se smanji opasnost od požara na tom brdu.

Pješčić je najavio da će radnici narednih dana i dalje potkresivati oštećena stabla, te da će se uređenje sprovoditi kroz tri etape. Objasnio je da ekipe prvo treba da uklone i potkrešu sva stabla koja su oštećena u požarima, da bi nakon toga potkresivali stara drveća na odgovarajuću visinu i prorjeđivali mlade borove.

Iz Biroa za odnose sa javnošću Glavnog grada saopšteno je da je akciju uređenja Gorice pokrenuo gradonačelnik Slavoljub Stijepović, koji je sa predsjednikom Opštine Bar Zoranom Srzentićem dogovorio da nadležne službe i preduzeća zajednički obave posao.