Erdogan doputovao u Avganistan

Turska, koja ima bliske vjerske, istorijske i kulturne veze sa Avganistanom, naročito sa uzbečkom zajednicom, odbijala je da učestvuje u borbenoj misiji u toj zemlji, ali sada pruža doprinos u obezbjeđivanju sigurnosti, obuci i obnovi te zemlje

0 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan i Ašraf Gani, Foto: Reuters
18.10.2014. 18:09h

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan doputovao je danas u jednodnevnu posjetu Avganistan tokom koje se sastao sa predsjednikom Ašrafom Ganijem, prvim potpredsjednikom Abdulom Rašidom Dostupm i njegovim političkim protivnikom Abdulahom Abdulahom, rekao je jedan turski zvaničnik.

Erdogan će takođe obići i 390 turskih vojnika stacioniranih u Avganistanu. Turska, koja ima bliske vjerske, istorijske i kulturne veze sa Avganistanom, naročito sa uzbečkom zajednicom, odbijala je da učestvuje u borbenoj misiji u toj zemlji, ali sada pruža doprinos u obezbjeđivanju sigurnosti, obuci i obnovi te zemlje.

Gani je stupio na dužnost predsjednika krajem septembra nakon izbora koji su doveli do višemjesečnog političkog zastoja što je prijetilo da gurne Avganistan na ivicu građanskog rata.