Ukrajina: Stvari poginulih putnika na ekspertizi

Radnici spasilačkih službi i međunarodni eksperti 13. oktobra nastavili su da traže posmrtne ostatke i lične stvari žrtava

0 komentar(a)
Malezijski avion, Ukrajina, Foto: Reuters
15.10.2014. 12:44h

Lične stvari i prtljag poginulih putnika i članova posade aviona Malezija erlajnsa, srušenog u istočnoj Ukrajini, dopremljene su danas u Harkov na ekspertizu.

Pres služba Harkovske oblasne administracije saopštila je da su holandski eksperti doletjeli u Harkov, a da će stvari posle ekspertize biti upućene u Holandiju, prenijele su agencije.

Ta agencija javila je da su u Donjeckom basenu obnovljene istražnje radnje na mjestu pada "Boinga", koja je bila obustavljena nekoliko sedmica zbog borbi ukrajinskih i proruskih snaga u regionu, kao i da je na mjesto pada stiglo četvoro eksperata iz Holandije, koji ulaze u sastav misije OEBS.

Radnici spasilačkih službi i međunarodni eksperti 13. oktobra nastavili su da traže posmrtne ostatke i lične stvari žrtava, javio je UNN.

Prema izjavama predstavnika Holandije, identifikovani su posmrtni ostaci 272 od 298 žrtava avionske nesreće, koja se dogodila 17. jula, koji je letio iz Amsterdama za Kuala Lumpur.

Do sada nisu pronađeni ostaci 26 žrtava, a postoji vjerovatnoća da oni i neće biti pronađeni, navodi ukrajinska agencija.

UNN je prenio izjavu holandskog premijera Marka Rutea od 10. oktobra da je ljut što holandski eksperti nisu uspjeli da završe rad na mjestu pada aviona.

Ranije danas ruski premijer Dmitrij Medvedev svu odgovornost po međunarodnom pravu pripisao je ukrajinskim vlastima, rekavši da je trebalo da skupe hrabrost i kažu da ne kontrolišu te oblasti zbog sukoba i da traži da se promjene maršrute letenja, a da Rusija nema nikakve veze sa tim.