Baranin šest mjeseci u zatvoru zbog prinude

74 pregleda0 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
08.10.2014. 15:06h

Barska policija je juče postupajući po naredbi Osnovnog suda u Baru, pronašla V.G. (42), rođenog u Nikšiću a nastanjenog u Baru, i sprovela ga u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od šest mjeseci, zbog krivičnog djela prinuda počinjenog 19. aprila 2013. godine na štetu A.P. iz Bara.

"Naime, Osnovni sud u Baru je prethodno donio naredbu o izvršenju kazne zatvora za V.G. za pomenuto krivično djelo. Međutim, V.G. se nije uredno prijavio ZIKS-u na izdržavanje kazne zatvora, iako je bio dužan to da učini, te je stoga uhapšen i sproveden u ZIKS", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se napominje da je V.G. prije nekoliko mjeseci, putem sredstava javnog informisanja, izjavio da ga je komandir Stanice policije CB Bar, Goran Jokić, reketirao, pa je načelnik CB Bar s tim u vezi, tražio od Osnovnog državnog tužioca u Baru da preduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja činjenica.

"ODT u Baru je potom preduzeo istražne mjere i radnje, nakon čega se izjasnio da je su navodi V.G. koje je saopštio protiv Jokića neosnovani, te da nije dokazano da je izvršeno bilo koje krivično djelo od strane Jokića", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je V.G. potom, u svojstvu supsidijarnog tužioca, nastavio krivično gonjenje komandira Jokića i nakon odbačaja njegove krivične prijave od strane ODT u Baru, ali je njegov optužni predlog pravosnažno odbijen od strane Osnovnog suda u Baru kao neosnovan.

"Nakon pravosnažnog odbijanja njegovog optužnog predloga, CB Bar je obaviješten od strane Osnovnog državnog tužioca u Baru da je protiv V.G. podignut optužni predlog zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje na štetu komandira Jokića", piše u saopštenju Uprave policije.