Milivojević: Stijepović da pokaže da u Podgorici ne važe podjele

5 komentar(a)
08.10.2014. 10:00h

Da je nova Parada ponosa zakazana za 2. novembar u Podgorici test za Tužilaštvo, poručili su ranije iz asocijacije Queer Montenegro, koja je organizator. Direktor LGBT Foruma progres Stevan Milivojević najavljuje da će podržati kolege na paradi, te vjeruje da će saradnja Tužilaštva i policije ovog puta biti na višem nivou kako bi se pravilno procesuirali svi slučajevi.

"Na povorci će neminovno doći do određene količine nasilja i to je svakako dobar test da se Tužilaštvo pripremi i da nauči iz grešaka kako bi se pravilno ophodilo prema onima koji lome po gradu i napadaju one koji samo žele slobodno da prošetaju", kazao je Milivojević za radio Antena M.

Poziv da učestvuje u paradi upućen je novom gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću.

“Imajući u vidu da se povorka održava u Podgorici, Stijepović svakako jeste prava adresa da pokaže da u ovom gradu ne važe podjele. Tako da se iskreno nadam da će Stijepović izaći na samu povorku, jer je to jaka poruka. Kada je riječ o ministrima, nadam se da će odziv biti veći nego ranije, jer je potrebno pokazati napredak u djelovanju a ne samo retorici”, kazao je on.

Milivojević je kazao da očekuje da će se u narednih godinu intenzivno raditi sa Tužilaštvom na različitim programima edukacije kako bi se izbjegli problemi iz prethodnog perioda.