Ministarstvo turizma: Hotel Mogren nismo otpečatili

Turistička inspekcija je krajem jula zapečatila hotel “Mogren”

59 pregleda1 komentar(a)
Hotel Mogren, Foto: Vuk Lajović
07.10.2014. 19:18h

Ministarstvo održivog razvoja i turizma reagovalo je na tekst „Pečaćenje soba u Mogrenu ne važi“ objavljen 5. oktobra, ističući da “navodi iz teksta ne odražavaju stvarno stanje”, te da nije poništeno pečaćenje hotela.

“Naime, Direktorat za turistički razvoj i standarde Ministarstva održivog razvoja i turizma nije usvojio žalbu A.D. „MERCUR SYSTEM“ iz Budve, izjavljenu na rješenje Uprave za inspekcijske poslove, a kojim se A.D. „MERCUR SYSTEM“ zabranjuje obavljanje djelatnosti u hotelu „MOGREN“ pečaćenjem objekta. Žalba je rješenjem Ministarstva od 26. avgusta 2014. godine odbijena kao neosnovana, iz razloga to A.D. „MERCUR SYSTEM“ ne posjeduje odobrenje za obavljanje djelatnosti u hotelu „MOGREN” ”, stoji u reagovanju.

Iz ministarstva su kazali da su usvojili žalbu tog akcionarskog društva na dopunsko rješenje Uprave za inspekcijske poslove od 23. jula, jer je dopunskim rješenjem ponovno odlučeno o pitanjima koja su tretirana rješenjem o zabrani obavljanja djelatnosti.

Turistička inspekcija je krajem jula zapečatila hotel “Mogren”. Inspekcija je u julu prošle godine prvi put pokušala da zatvori hotel, jer Ministarstvo turizma nije izdalo dozvolu za rad zakupcu, “Merkur sistemu” Milana Mrvaljevića.

Vlasnik hotela, državna hotelska grupa Budvanska rivijera, više godina osporova zakup hotela “Merkur”. U toku je više odvojenih sporova pred Privrednim sudom između dvije kompnije.