Kritike Armaniju: Manekenke koje nose kreacije su premršave

0 komentar(a)
19.09.2014. 14:18h

Nakon predstavljanja nove kolekcije na nedjelji mode u Milanu, modna kuća Emporio Armani suočila se s kritikama jer su kreacije nosile premršave manekenke, piše Daily Mail.

Oni koji su reviju gledali iz prvog reda uhvatili su se mobilnih telefona i neuhranjenim djevojkama odmah pisali na društvenim mrežama.

"Obožavam Armanijeve kreacije, ali, molim vas, dozvolite curama koje ih nose da jedu. Teško mi je da gledam odjeću i da vidim njenu ljepotu pored tolikih kostiju", kazao je kompozitor Kajl Rankin.

Nakon što je 22-godišnjoj urugvajskoj manekenki Luisel Ramos 2006. godine zbog iscrpljenosti organizma anoreksijom stalo srce čim je sišla sa piste na reviji u Montevideu, manekenkama sa indeksom tjelesne mase manjim od 18 zabranjeno je da nose revije u Madridu.

Godine 2012. magazin Vogue je sa svojih stranica protjerao modele mlađe od 16 godina i one koji "izgledaju kao da imaju poremećaj u ishrani. Ipak, nisu svi modni poslenici slijedili taj trend, što potvrđuje posljednja Armanijeva revija.

Galerija