Policija zatražila od radnika Montavara da se udalje: "Nećemo, makar padale mrtve glave"

Radnici Montavar Metalca, njih oko 60, počeli su danonoćni protest ispred zgrade Vlade zahtijevajući rješenje za izlazak iz teške situacije u kojoj se firma nalazi

1 komentar(a)
protest, Metalac, Foto: Savo Prelević
16.09.2014. 10:17h

Policija je od radnika Montavar Metalca zatražila da se udalje od zgrade Vlade, gdje su u ponedjeljak počeli danonoćne proteste.

Predstavnik radnika Mitar Čurović rekao je agenciji Mina-business da su predstavnici policije, nakon što su radnici odbili da se udalje, počeli jednog po jednog radnika da legitimišu i uzimaju njihove podatke radi odgovornosti.

"Nećemo se do jednoga povući makar padale mrtve glave", poručio je Čurović.

On je dodao da policija za sada nije upotrijebila nikakvu silu.

"Rekli su da se boje radnika Rudnika boksita koji su navodno iz Nikšića krenuli sa mašinama pa su ih valjda spriječili. Velike snage policije su tu", saopštio je Čurović.

Radnici Rudnika boksita u 11 sati će održati protest ispred zgrade Vlade.

Radnici Montavar Metalca, njih oko 60, počeli su danonoćni protest ispred zgrade Vlade zahtijevajući rješenje za izlazak iz teške situacije u kojoj se firma nalazi.

Iz Vlade su u ponedjeljak kazali da će, imajući u vidu značaj ovog nikšićkog preduzeća, razgovarati sa svim zainteresovanim stranama koje mogu doprinijeti rješavanju problema, iako Investiciono-razvojni fond (IRF) nije vlasnik kompanije već ima hipoteku nad dvije trećine imovine.

Radnici Metalca štrajkuju i protestuju od 18. decembra zahtijevajući isplatu zaostalih zarada, povezivanje staža i pokretanje proizvodnje.