Nova generacija polaznika Škole demokratskog rukovođenja

Lukšić je na otvaranju kazao da program ove Škole "pruža značajan doprinos sveukupnom društvenom razvoju"

2 komentar(a)
09.09.2014. 20:06h

Svečana ceremonija Otvaranja XIII generacija polaznika Škole demokratskog rukovođenja, koju čine 24 predstavnika parlamentarnih političkih partija, medija, državne uprave, sindikata i NVO-a u Crnoj Gori, održana je u sali Fakulteta političkih nauka, u Podgorici.

Ovogodišnjim programom Škole predviđena su četiri modula koja će biti posvećena svim aspektima procesa evropskih integracija.

Ceremoniji su prisustvovali crnogorski ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić, šef misije EU u Crnoj Gori Mitja Drobnič, UN koordinator u Crnoj Gori gdin Rastislav Vrbenski i ambasador Norveške NJ.E. Nils Ragnar Kamsvag.

Lukšić je na otvaranju kazao da program ove Škole "pruža značajan doprinos sveukupnom društvenom razvoju i sprovođenju demokratskih reformi koje se odvijaju u crnogorskom društvu".

"Izuzetno mi je drago što će u fokusu ovogodišnjeg programa Škole biti proces evropske integracije, kao naš spoljnopolitički prioritet, ali je to i proces koji je udružio snage Vlade, Skupštine, nevladinih organizacija, medija, političkih partija i svih naših građana u ostvarenju zajedničkog cilja, članstva u Evropskoj uniji. Zahvaljujem Građanskoj alijansi što već godinama prepoznaje taj potencijal, i kroz Školu demokratskog rukovođenja okuplja predstavnike svih sfera našeg društva kreirajući prostor za dijalog, učenje, razmjenu iskustava i u krajnjem jačanje kapaciteta naše zemlje u pogledu izgradnje društva u čije temelje zajedničkim naporima čvrsto ugrađujemo evropske standarde i vrijednosti", kazao je Lukšić.

On je podsjetio da je proces evropske integracije je dug i dinamičan.

"Taj proces podrazumijeva konkretne rezultate, utiče na promjenu navika, osigurava bolji kvalitet života svakog pojedinca i obezbjeđuje kontinuirano jačanje naših institucija. Napredak koji u tom procesu ostvarujemo dodatno dobija na značaju ako ga posmatramo kroz prizmu aktuelnog trenutka u kojem su mnogi u EU za njeno preispitivanje ili za zaustavljanje proširenja", rekao je ministar.

Galerija