Šuković se žalio Đukanoviću, Vlada o Kolašinu naredne sedmice

70 pregleda1 komentar(a)
Mile Šuković, Foto: Arhiva "Vijesti"
03.09.2014. 19:32h

Vlada na sjutrašnjoj sjednici neće razmatrati mogućnost da zakaže konstitutivnu sjednicu Skupštine opštine, kako su ovih dana očekivali u kolašinskoj opoziciji.

Kako su nezvanično “Vijestima” kazali u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ministarstvo će Vladi predlog da se zakaže sjednica SO dostaviti za sjednicu 11. septembra.

“Još nije istekao zakonom propisani rok da predsjednik SO iz prethodnog saziva Mile Šuković zakaže konstitutivnu sjednicu lokalnog parlamenta. Ukoliko on to ne uradi, na narednoj sjednici 11. septembra

Minstarstvo će iznijeti predlog da to učini Vlada”, kazali su nezvanično u MUP-u, ne precizirajući na koje zakonske odredbe misle.

Šuković, sudeći prema onome što je, prije par dana, napisao u pismu premijeru Milu Đukanoviću i ministru Rašku Konjeviću, ne namjerava da zakaže sjednicu na kojoj treba da budu verifikovani mandati novoizabranim odbornicima.

Šuković smatra da rezultati koje je objavila OIK nijesu konačni.

“Rezultati koje je objavila OIK, objavljeni su po odluci DIK, koja nema pravnog osnova, dispozitiva, obrazloženja, a ni pravne pouke. DIK je tom odlukom napravila pravno nasilje i izigrala pravne propise, odnosno zakone koji regulišu iz