Strateški forum Bled 2014: "Izgraditi jedinstvenu turističku ponudu"

Na panelu je bilo riječi o dosadašnjim i budućim aktivnostima u cilju bolje dostupnosti i prepoznatljivosti regiona turistima sa značajnih emitivnih tržišta

2 komentar(a)
Sa foruma, Foto: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
02.09.2014. 14:41h

Unaprijeđenje međusobne saradnje preduslov je većeg povjerenja u region, pri čemu je neophodno iskoristiti zajedničke karakteristike, uz poštovanje lokalnih specifičnosti i izgraditi prepoznatljivu i jedinstvenu turističku ponudu, ocijenjeno je na Strateškom forumu Bled 2014.

Generalni direktor za turistički razvoj i standarde u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Olivera Brajović, učestvovala je na forumu, odnosno panelu Snaga turizma.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma je saopšteno da je na panelu razgovarano o uticaju turizma na međunarodne odnose i ekonomsku razmjenu u regionu, kao i o načinu na koji proces globalizacije može povećati povjerenje u region.

Na panelu su učestvovali ministar ekonomije Slovenije, Metod Dragonja, ministar turizma Hrvatske Darko Lorencin, ministar urbanog razvoja i turizma Albanije Eglantina Đermeni, državni sekretar Ministarstva transporta, građevinarstva i regionalnog razvoja Slovačke František Palko i izvršni sekretar Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Karlos Vogeler.

Na panelu je bilo riječi o dosadašnjim i budućim aktivnostima u cilju bolje dostupnosti i prepoznatljivosti regiona turistima sa značajnih emitivnih tržišta.

"Neophodno je iskoristiti istorijske, kulturne, geografske i druge zajedničke karakteristike, uz poštovanje lokalnih specifičnosti i na bazi toga izgraditi prepoznatljivu i jedinstvenu turističku ponudu. Na panelu se čula i inicijativa o potrebi brendiranja regiona", rekli su iz Ministarstva.

Strateški forum Bled 2014 organizovali su Ministarstvo inostranih poslova Slovenije i Centar za evropsku perspektivu, pod nazivom Moć povjerenja.

Forum je otvorio predsjednik Slovenije, Borut Pahor, a učestvuju visoki zvaničnici iz preko 60 država, predstavnici Evropske unije, UNWTO, NATO, Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) i drugih međunarodnih organizacija.