Razlike između Android i iPhone korisnika

I jedne i druge uskoro čeka puno uzbuđenja, jer će biti predstavljeni novi uređaji, kao što su iPhone 6 i iWatch (9. septembra), odnosno Galaxy Note 4 i Xperia Z3 (3. septembra)

0 komentar(a)
pametni telefon smart, Foto: Shutterstock
29.08.2014. 05:37h

Iako bi možda bilo preciznije reći razlike između iOS i Android korisnika, Business Insider portal tvrdi da, kada je o smartfon rivalstvu riječ, postoje samo "iPhone ljudi" i "Android ljudi".

I jedne i druge u narednom periodu čeka puno uzbuđenja, jer će biti predstavljeni novi uređaji, kao što su iPhone 6 i iWatch (9. septembra), odnosno Galaxy Note 4 i Xperia Z3 (3. septembra), pa je ovo pravo vrijeme da vidimo šta je slično, a šta ih razlikuje.

Apple nema najniži tržišni segment i u tom dijelu nema nijedan uređaj, dok Android uređaji koji koštaju 150 eura ili manje čine čak 60 odsto Android tržišta. Sa druge strane, 80 odsto Apple ponude u smartfon biznisu pripada tzv. premijum klasi, odnosno najskupljim uređajima. Ovakav raspored snaga objašnjava stavku da Android korisnici zarađuju manje od iPhone korisnka. U prosjeku je to oko 24.000 dolara manje, prema comScore i Statista podacima.

Prema tim podacima, dobijenim tokom juna od osoba starijih od 18 godina, prosječna starost Android i iPhone korisnika je ista i vjerovali ili ne ona iznosi 40 godina.

iPhone korisnici u toku mjeseca više koriste aplikacije, oko 64 sata u odnosu na 55, koliko potroše Android korisnici. Ipak, ukupan broj korisnika aplikacija je na strani Androida, sa odnosom 76 naprema 63 miliona.