Crna Gora sedma u Almatiju

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji, u kojoj danas nije bilo Filipa Klikovca i Darka Brguljana, bilo je Jovan Sarić sa četiri gola

94 pregleda4 komentar(a)
Crna Gora, FINA kup, Foto: Rasel Mekinon/FINA
24.08.2014. 08:53h

Crna Gora je pobjedom završila FINA kup, turnir koji će definitivno svi u našem vaterpolu pokušati što prije da zaborave.

"Ajkule" su na kraju savladale Južnu Afriku sa 13:10, što im je bilo dovoljno za sedmo mjesto na takmičenju u kojem su debitovale.

Tim Ranka Perovića je u Almatiju nastup završio s dvije pobjede, obje protiv Afrikanaca - nakon što je u grupi bilo 12:4, ali i četiri poraza (od Srbije, SAD, Hrvatske i Kazahstana).

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji, u kojoj danas nisu igrali Filip Klikovac i Darko Brguljan, bio je Jovan Sarić sa četiri gola.

Tri puta je mrežu tresao Nikola Murišić, po dva Uroš Ćućković i Đorđe Bulatović, a po jedan Nikola Marković i Stefan Vidović.

Srbija je zaokružila trijumfalno ljeto i osvojila zlato, pošto je savladala favorizovanu Mađarsku nakon peteraca (11:9, regularni tok 7:7), a bronza je pripala Hrvatskoj, koja je bila bolja od SAD (8:6), a arbitar u tom meču je bio crnogorski sudija Dejan Adžić.

U duelu za 5. mjesto Australija je lako izašla na kraj sa Kazahstanom (12:6).

Crna Gora - Južna Afrika 13:10 (3:2, 3:1, 4:4, 3:3)

Almati - Centralni gradski bazen. Gledalaca: 300. Sudije: Marecki (SAD), Saljničenko (Kazahstan). Igrač više: Crna Gora 11 (6), Južna Afrika 8 (2), Peterci: Južna Afrika 1 (1).

Crna Gora: Kandić, Vukmirović, Marković 1, Vidović 1, Brguljan, Đurđić, Bulatović 2, Sarić 4, Latinović, Murišić 3, Klikovac, Čučković 2, Lazović.

Južna Afrika: Flečer, E. Le Ru 2, Kard 1, Badenhorst 2, Roda, De Karvaljo 1, Rejbi 1, Vingejt-Pis, Vajt, P. Le Ru 3, Bejker, Hok, Luis.