Vuksanoviću 30 dana pritvora, advokat ponudio kauciju

Prema navodima očevidaca, prije pucnjave u Ulici Vladimira Rolovića, Vuksanović i Klisić, stari znanci policije i pravosuđa, su se potukli

327 pregleda4 komentar(a)
Velimir Vuksanović, Foto: Savo Prelević
19.08.2014. 15:01h

Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda odredio je pritvor do 30 dana Velimiru Vuksanoviću (26) koji je juče u Baru pokušao da ubije sugrađanina Jovana Klisića, javlja TV Vijesti.

Osim ubistva u pokušaju, Vuksanoviću se na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja.

Vuksanovićev advokat Zoran Piperović kazao je da će uskoro ponuditi kauciju za njegovu slobodu i očekuje da će je sud prihvatiti.

Vuksanović se predao policiji nakon što je ranio Klisića.

Žestoki obračun dogodio se naočigled mnogobrojnih prolaznika oko 11:50 časova, na trotoaru ispred zgrade Zavoda za izgradnju Bara.

Klisić je poslije hirurške pomoći otpušten iz barske bolnice kući na liječenje, dok je Vuksanović sinoć priveden višem tužiocu u Podgorici.

Prema navodima očevidaca, prije pucnjave u Ulici Vladimira Rolovića, Vuksanović i Klisić, stari znanci policije i pravosuđa, su se potukli.

“U trenutku dok je na trotoarima sa obje strane ulice bilo mnogo prolaznika, u blizini prodavnice telefona počela je borba dva momka koji su bjesomučno razmjenjivali udarce... Uspio sam da vidim da je jedan od njih pao, narod je počeo da vrišti i da bježi glavom bez obzira, a dok sam ja bježao, začuo sam pucanj”, rekao je „Vijestima“ jedan od očevidaca.

Iz izvora bliskih istrazi, novinaru je rečeno da korijen sukoba leži u ranijim neraščišćenim računima i da su odnosi Klisića i Vuksanovića zahladili par godina unazad.

Obojica su u policiji višestruko evidentirani zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih povreda.

Vuksanovićevo ime je u novinskim hronikama najčešće objavljivano zbog učešča u napadu na policijskog komandira iz Bara Admira Čolovića, 5. aprila 2013. u restoranu “Vidikovac”.

U barskom Osnovnom sudu, on je prvostepeno oslobođen od optužbi da je nanio teške tjelesne povrede Čoloviću, koji je prije toga pištoljem nanio udarac u glavu jednom od njegovih prijatelja.

Čolović je tada zadobio dvostruki prelom vilice. Zbog ovakve presude i u znak revolta, 20. maja ispred zgrade suda održan je prvi javni protest barskih policajaca u znak podrške kolegi komandiru Čoloviću.

“Radimo težak, nezahvalan i veoma odgovoran posao, 24 sata dnevno smo na terenu, borimo se protiv kriminala, ali ovakve presude su za nas demorališuće”, kazali su tada okupljeni policajci.

U sklopu šire akcije pretresa stanova i kuća bezbjednosno interesantnih lica, Vuksanoviću je barska policija 24. oktobra 2012. pronašla i oduzela pištolj „sigsauer“, a još nije poznat sudski ishod krivične prijave koja je protiv njega tada podnijeta zbog nedozvoljenog držanje oružja.

Klisićevo ime pominjano je još septembra 2010. zbog učešća u vatrenom obračunu kod „Paninija“. On je 12. avgusta 2012. ranio iz pištolja Sabriju Čikmirovića (35), ugostitelja sa Velikog Pijeska, ispred njegovog lokala Maska“, takođe naočigled velikog broja prolaznika i gostiju kafea.

Prema policijskim navodima, Klisić je prošle jeseni prijavio da je neko na njega pucao iz mraka, dok je bio ispred porodične kuće.

Bio je veoma blizak sa Stefanom Đukićem koji je novembra prošle godine ubijen ispred zgrade u kojoj je živio u Ulici Mila Boškovića. U policiji se Vuksanović vodi kao osoba bliska grupi pokojnog Luke Đurovića, a Klisić kao osoba bliska grupi okupljenoj oko Armina Muše Osmanagića.