Od 500 djece koja su boravila na Veruši, samo petoro šetalo kroz šumu

“Za dvadesetoro djece je zadužen jedan vaspitač. Djeci je 24 časa dostupan ljekar, a o njima brinu i dva policajca”, kazao je Pelević

79 pregleda5 komentar(a)
11.08.2014. 15:59h

Sezona u odmaralištu Dječjeg saveza na Veruši, gdje je ove godine lijepe trenutke odmora i druženja doživjelo oko 500 djece, završava se sjutra.

Upravnik odmarališta Ivan Pelević je kazao “Vijestima” da je izuzetno zadovoljan ovogodišnjom, veoma uspješnom sezonom, a zadovoljstvo, kako je kazao, ne kriju ni djeca koja zadovoljna odlaze iz odmarališta, kao ni njihovi roditelji.

Pelević je kazao da u odmaralištu boravi posljednja smjena, od oko 60 gostiju - djece oboljele od raka i članova Udruženja roditelja “Feniks” iz Bara.

“Sekretarijat za socijalno staranje je ove godine obezbijedio za djecu 35.000 eura, pet više nego prethodne godine. Ove godine u odmaralištu je boravilo i dvadesetoro djece sa smetnjama u razvoju, koji su došli sa pratiocima”, kazao je Pelević.

Da bi djeca korisno provela vrijeme u odmaralištu brinu se, kako je kazao Pelević, dječji instruktori, animatori, tri instruktora za sport i rekreaciju i dva di džeja.

“Za dvadesetoro djece je zadužen jedan vaspitač. Djeci je 24 časa dostupan ljekar, a o njima brinu i dva policajca”, kazao je Pelević.

Za djecu se, kako je istakao, organizuju i razne igre i zabavni sadržaji, pa su gosti mogli da uživaju u lutkarskoj predstavi “Kuče koje nije umjelo da laje”, koju su im priredili glumci Davor i Dijana Dragojević.

“Nedavno je jednosatni koncert priredila i Katarina Bogićević, a pretposljednjeg dana ove sezone gosti će nam biti članovi Balonarskog kluba iz Podgorice”, kazao je Pelević.

Djeci je, kako je istakao, u posebnom sjećanju ostala posjeta planinarskog kluba “Gorica”, koji su sa mališanima šetali kroz šumu i upoznali ih sa raznim vrstama drveća.

“Nevjerovatno je da je od toliko djece, samo petoro do sada šetalo kroz šumu”, kazao je Pelević.

On je istakao da su za djecu organizovane i radionice protiv pušenja, koju je održao predstavnik Crnogorskog društva za borbu protiv raka, kao i igre za djecu, gdje su najuspješniji osvojili lopte i kalendare. Pelević je kazao da su ovogodišnji gosti odmarališta bili i članovi likovne kolonije „Art -duga“ iz Kotora, hor “Zvjezdice”, djeca iz FK “Kastro”...