Eksplozija plina digla krov u vazduh, radnik prebačen u KC

Prava je sreća da nije došlo do veće havarije jer se u prostoriji naalzilo još najmanje 50-ak plinskih flaša, dok je ispred samog objekta bila i cisterna

153 pregleda4 komentar(a)
08.08.2014. 21:30h

Nikšićanin Zoran Rovačnin povrijeđen je u požaru koji oko 18 sati izbio u plinari u nikšićkom naselju Rubeža kod Željezare kada je u nju udario grom.

Rovačanin je zadobio opekotine na većem dijelu tijela, ali je van životne opasnosti. On je, nakon prijema u nikšićku bolnicu, prebačen u podgorički Klinički centar.

Kako je došlo do požara u plinari, vlasništvo Marka Vasiljevića, utvrdiće se nakon istrage.

Iako se u prostoriji u kojoj je izbio požar nalazilo još najmanje pedesetak plinskih flaša, a ispred objekta je bila i cisterna, nije došlo do veće havarije.

Mještanin Slobodan Vasiljević, čija kuća je u neposrednoj blizini plinare, rekao je da je bio u dvorištu kada ga je detonacija bukvalno oborila na zemlju.

"Kad sam se okrenuo vidio sam limenu krovnu tablu kako leti u vis. Onda sam vidio ispred objekta i tog momka u plamenu koji je pokušavao da ugasi vatru na sebi. Dozivao je u pomoć“, kazao je Vasiljević.

U međuvremnu su stigli vatrogasci sa dva vozila i deset vatrogasaca koji su dvadesetak minuta gasili vatru.

Ispričali su „Vijestima“ da je gorjelo desetak boca od 12 i nekoliko boca od od 25 kilograma. Tada je lakše povrijeđen i njihov kolega Obrad Mićunović.

Mještani su rekli da je plinara tu već desetak godina, i da do sada nikada nije bio nijedan problem.

Brvnara potpuno izgorjela u požaru

Brvnara Bara Pavlićevića u potpunosti je izgorjela u požaru, koji je oko 20.30 časova buknuo u mjestu Zavrci, udaljenom 15-ak kilometara od Nikšića.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz Službe zaštite i spasavanja, požar je prijavio neko od mještana Zavrca.

Ipak, kada je ekipa vatrogasne službe stigla, plamen je praktično već bio progutao čitavu vikendicu.

Od brvnare Pavlićevića ostalo je samo zgarište.

Galerija