Marko Vujović još godinu u Budvanskoj rivijeri

Uklapam se u njihove ambicije, klub se uklapa u moje, pa je nastavak saradnje bio logičan potez", rekao je za „Vijesti“ Marko Vujović.

245 pregleda0 komentar(a)
Marko Vujović, Foto: Luka Zeković
08.08.2014. 22:13h

Nakon libera Ivana Rašovića, još jedan odbojkaš Budvanske rivijere produžio je ugovor - iskusni tehničar Marko Vujović obavezao se na novu jednogodišnju vjernost matičnom klubu.

"Našli smo zajednički jezik, sa trenerom i upravom kluba. Uklapam se u njihove ambicije, klub se uklapa u moje, pa je nastavak saradnje bio logičan potez", rekao je za „Vijesti“ Marko Vujović.

Vujović je karijeru počeo u rodnoj Budvi, a u karijeri je nosio i dres Partizana, rumunskih Petroma i Dinama, grčkih klubova Pakratija i Patre, turskih Erdemirspora, Tokatspora i Torula, a proveo je i dvije sezone u Al Ainu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Prije drugog povratka u Budvu, u ljeto 2012. godine, odigrao je polusezonu u naranžastom dresu i u sezoni 2006/2007.

Prošle sezone nije dobijao puno šansi u Ligi šampiona, zbog odlične forme Italijana Marka Falaskija, ali je uvijek bio spreman da pruži doprinos kada je od njega to traženo. U završnici domaćeg prvenstva i Kupa, usljed odlaska Marka Bojića i Vojina Ćaćića na pozajmice u inostranstvo, te povrede Aleksandra Milivojevića, bio je primoran da igra na poziciji primača servisa.

Osim produženja ugovora Rašovića i Vujovića, u Budvu su ovog ljeta stigli kubanski primač Herardo Joslejder Kala, novopečeni reprezentativac, libero Nikola Lakčević (stigao iz Budućnosti), srpski srednji bloker Petar Krsmanović (Kladovo) i njegov zemljak, primač Lazar Ćirović (Radnički Kragujevac).

Klub su napustili Italijan Marko Falaski, Luka Šuljagić, Marko Bojić, Aleksandar Milivojević i Milan Marković. Bojić je sporazumno raskinuo ugovor, ostalima je istekao ugovor.

Pod ugovorom su reprezentativci Vojin Ćaćić i Ivan Ječmenica, te Slobodan Bojić, Ljubomir Popović...

Budvanska rivijera će u predstojećoj sezoni Lige šampiona igrati u grupi sa Rešovijom, Berlinom i ACH volejom.

"Sve misli su okrenute Ligi šampiona, imamo normalnu grupu. Međutim, ekipa još nije kompletirana tako da je teško davati neke ocjene, iako ambicije uvijek postoje", dodao je Vujović.