Kenan Babačić najbolji ribolovac u julu

Sat i po se Babačić borio sa tunom, dok je nije izmorio i uz pomoć drugova koji su priskočili, bez kuke, golim rukama su veliku rbu izvukli na obalu

269 pregleda3 komentar(a)
08.08.2014. 08:23h

Ulcinjanin Kenan Babačić osvojio je prvo mjesto u julskom kolu popularne nagradne igre "Ulov mjeseca" koju za sportske ribolovce u Crnoj Gori priređuje kompanija za proizvodnju i promet ribomaterijala i opreme za more "Una" iz Tivta.

Titulu najboljeg za jul i vaučer koji može potrošiti u maloprodajnim objektima "Une" Babačić je osvojio sa ulovljenom tunom od 46 kilograma, dugom 1,6 metara.

Tuna je ulovljena u akvatorijumu skele na Velikoj plaži u Ulcinju, na štap, sa kopna. Babačić je uspio da veliku i veoma snažnu ribu koja se bacila na mamac- živog cipola težine 350 grama, dovuče do obale, a potom ju je iz vode izvukao golim rukama, što je svojevrstan mali podvig.

Sat i po se Babačić borio sa tunom, dok je nije izmorio i uz pomoć drugova koji su priskočili, bez kuke, golim rukama su veliku rbu izvukli na obalu.

Drugo mjesto u julskom kolu "Ulova mjeseca" pripalo je Špiru Zenoviću i Savo Vukčeviću. Iako su oni ulovli veću tunu od Babačićeve, njihov plijen težine 62 kilograma uhvaćen je pod manje dramatičnim i uzbudljivim okolnostima nego ovaj u Ulcinju, jer su dvojica ribara tunu ulovili na parangal, na oko 5 milja južno od ostrvca Katič ispred Petrovca.

Treće mjesto osvojio je podvodni ribolovac Boško Šupica sa ulovljenim brancinom težine 7 kilograma. Ovaj aktivan član SRK "Mamula"iz Herceg Novog, kapitalni primjerak brancina ulovio je podvodom puškom od 90 cm sa dvije gume od 16 mm i strijelom od 7 mm, metodom „na čeku“ u Đenovićima na dubini od 7,6 metara. Brancin je ulovljen u ranim jutarnjim satima nakon duže pretrage terena.

Galerija