Osumnjičeni za ubistvo Kalača izmiču policiji

Pretresi nijesu urodili plodom, ali su policajci pronašli dva automobila, koji su, kako se sumnja, Muratovići koristili tokom napada

250 pregleda4 komentar(a)
Rožaje, Anes Kalač, Foto: Aida Skorupan
07.08.2014. 07:22h

Dvadesetšestogodišnji Adis Muratović, osumnjičen da je iz automatske puške 27. jula ispalio smrtonosni hitac u Anesa Kalača (37), već deset dana izmiče policijskoj potjeri.

U bjekstvu su i njegovi saučesnici Jasmin, Adis i Elmin Muratović iz Rožaja i Mirsad i Sevad Muratović iz Berana.

Za njima je, rečeno je “Vijestima” u policiji, raspisana lokalna potjernica. Tokom dosadašnje potrage inspektori su pretresli desetak stambenih i drugih objekata u Rožajama.

Ipak, pretresi nijesu urodili plodom, ali su policajci pronašli dva automobila, koji su, kako se sumnja, Muratovići koristili tokom napada i bjekstva.

“Poslali smo službena obavještenja policijama u nekoliko gradova, jer imamo dojavu da se bjegunci mogu nalaziti u njima. Intenzivno tragamo i očekujemo da ćemo ubrzo imati rezultate”, kazali su juče iz policije.

Anes Kalač je slučajna žrtva obračuna koji se prije desetak dana dogodio u Rožajama, a u kojem, kao ni u tuči koja mu je prethodila, nije učestvovao.

Dosadašanja istraga pokazala je da su Muratovići bili podijeljeni u dvije grupe. Prva je pratila kretanje braće Muamera i Šabana Tahirovića i Elvisa Jahovića, sa kojima su se ranije tog dana sukobili. Navodno, o njihovom kretanju obavještavali su drugu grupu, koja im je, tvrde u policiji pripremila “sačekušu”.

Anes Kalač bio je sa Tahirovićima i Jahovićem kada je, kako se sumnja, Adis Muratović pucao iz automatske puške.