Policija traga za Vasilijem Vujovićem

Vujović je, kazali su u policiji, odranije poznat organima gonjenja po remećenju javnog reda i mira

127 pregleda1 komentar(a)
policija, pucnjava, Cetinje, Foto: Danijela Lasica
06.08.2014. 20:06h

Nova pucnjava dogodila se juče oko 14.20 časova kod picerije “Taverna” u Bajovoj ulici na Cetinju. U toj pucnjavi nije bilo povrijeđenih, saznaju "Vijesti".

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, inspektori su, na mjestu pucnjave, pronašli nekoliko čaura, koje će biti proslijeđene na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu.

Nakon što su prikupili obavještenja od očevidaca, cetinjski inspektori uputili su patrole da pronađu Cetinjanina Vasilija Vujovića i njegovog druga Nikolu Ćupića, za koje se sumnja da su akteri pucnjave.

Do zaključenja ovog broja “Vijesti” Vujović nije pronađen, dok se Ćupić predao policiji.

Očevici su policajcima ispričali da su se Vujović i Ćupić nalazili u “golfu pet” iz kojeg je u pokretu ispaljeno nekoliko projektila ka njihovom sugrađaninu F. I., koji se nalazio na motociklu.

Nijedan od ispaljenih projektila F. I. nije pogodio, a napadači su nakon pucnjave pobjegli.

Jučerašnja pucnjava dogodila se na samo 100 metara od mjesta gdje je preksinoć, oko 20 časova, navodno pucano na Vujovića.

Prema nezvaničnim informacijama, Vujović je neposredno prije pucnjave vozio motor.

Kada su meci ispaljeni u njegovom pravcu, on je pao sa motora. Ni on nije povrijeđen u toj pucnjavi.

Očevici su ispričali “Vijestima” da su na mjesto pucnjave odmah stigli Vujovićevi drugovi i pomogli mu da ukloni motor koji je od pada oštećen.

Inspektori cetinjske policije pokušavaju da pronađu materijalne dokaze i prikupljaju obavještenja i o tom događaju.

Vujović je, kazali su u policiji, odranije poznat organima gonjenja po remećenju javnog reda i mira.

Jedan od mještana Bajove ulice kazao je da zbog sličnih obračuna rizikuju živote.

“Šta je sljedeće. Bajova je najprometnija ulica u gradu, ako se ovo nastavi mogao bi neko nedužan da nastrada”, rekao je on “Vijestima” .

Zapaljen auto nedugo nakon pucnjave

Automobil “reno 5” Cetinjanina F. I., na kojeg je juče časova navodno pucano, zapaljen je preksinoć samo nekoliko sati nakon pucnjave u Bajovoj ulici.

Izvor “Vijesti” iz policije, kazao je da je zasad nepoznata osoba, njegov automobil, koji se nalazio na parkingu, namjerno posula zapaljivom tečnošću i zapalila.

Prve informacije policiju navode na sumnju da su sva tri događaja povezana.

“Istraga je u toku, za sada je sve u fazi kada se prikupljaju dokazi potrebni za kvalifikovanje djela”, kazao je sagovornik iz policije.