Prijestonica: Đuričić nije jedini organizator "Cucke jeke"

"Ukoliko želimo biti sasvim jasni, organizator događaja – sa svim obavezama koje taj status podrazumijeva – upravo je Prijestonica Cetinje"

88 pregleda0 komentar(a)
05.08.2014. 17:40h

Iz Prijestonice Cetinje saopšteno je da nijesu istinite tvrdnje muzičara Dragoljuba Đuričića, da u organizaciji “Cucke jeke” nema apsolutno nikavu finansijsku pomoć, i da sve mora da finasira sam.

"U organizaciji 'Cucke jeke' uz Đuričića učestvuju Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija grada, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija, i zato smo duboku iznanađeni posljednjim navodima Dragoljuba Đuričića povodom organizacije predstojeće „Cucke jeke“", navodi se u saopštenju.

Iz Prijestonice ističu “da se njihova podrška organizaciji događaja u Kobiljem Dolu ogleda u sredstvima većim od 10.000,00 eura.

"Gradska uprava, između ostalog, snosi troškove smještaja svih učesnika, zakupa bine sa pratećom opremom, tehničkih uređaja, agregata, obezbjeđenja, zaštitne infrastrukture i još niz drugih segmenata. Prema tome, Prijestonica Cetinje u pogledu finansija ne samo da doprinosi, već snosi i većinu cjelokupnih organizacionih troškova", kažu iz Prijestonice.

U saopštenju se dalje navodi da su takođe lokalna vlast i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje, uključujući i više gradskih preduzeća, preuzeli niz poslova iz djelokruga logističke podrške.

"Uz to, finansijsku podršku organizaciji „Cucke jeke“, kao i prethodnih godina, i ovog je puta uputilo Ministarstvo održivog razvoja i turizma. Ministarstvo je, shodno praksi koja je primijenjena više puta do sada tokom ove godine, a koja podrazumijeva podršku u iznosu od 20 procenata od sredstava koje opredijeli lokalna uprava, zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom, u tu svrhu Prijestonici Cetinje uplatilo iznos od dvije hiljade eura", kažu iz Prijestonice.

Oni navode “da ih čude i tvrdnje da je ’jedini organizator’ manifestacije „Cucka jeka“ Dragoljub Đuričić, što se da provjeriti i kod nadležnih institucija”.

"Zapravo, ukoliko želimo biti sasvim jasni, organizator događaja – sa svim obavezama koje taj status podrazumijeva – upravo je Prijestonica Cetinje", kažu u saopštenju.

Iz Prijestonice zaključuju “da je gradska uprava u velikoj mjeri posvećena promociji umjetnosti, o čemu svjedoči i program „Ljeto u Prijestonici“ sa čitavim nizom festival.

"Ali i naša jasna intencija da, uz grad, centri kulturnih zbivanja postanu upravo i mjesta na ruralnom dijelu teritorije, poput Rijeke Crnojevića, Njeguša, Kosijera, Kobiljeg Dola i drugih naselja. Iz tog razloga, grad je i ovog puta izdvojio znatna finansijska sredstva, uz mobilizaciju svojih službi u pravcu dobre organizacije „Cucke jeke", zaključuje se u saopštenju Prijestonice.

Galerija

Cucka jeka FOTO: Luka Zeković
Dragoljub Đuričić FOTO: Luka Zeković