Krivokapić: Nema preduslova za manjinsku upravu u Podgorici

On je to rekao nakon sastanka sa liderima DF-aa Miodragom Lekićem i SNP-a Srđanom Milićem

59 pregleda105 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Darko Pajović, Dragan Bogojević, Foto: Boris Pejović
01.08.2014. 15:12h

Lider Socijaldemokratske partije (SDP), Ranko Krivokapić, saopštio je danas da zbog političkih previranja u Pozitivnoj Crnoj Gori i stava nosioca liste Evropsko lice Podgorice (ELPG) Dragana Bogojevića o tome, nema preduslova za realizaciju manjinske uprave u Podgorici.

Kako je saopšteno iz SDP-a, Krivokapić je na sastanku sa liderima Demokratskog fronta (DF) Miodragom Lekićem i Socijalističke narodne partije (SNP) Srđanom Milićem, sagovornike informisao sa stavovima Predsjedništva te stranke vezano za pregovore oko formiranja manjinske uprave u Podgorici.

„Ponovljen je stav Predsjedništva SDP-a da je postignuti korak značajan doprinos u izgradnji povjerenja i demokratizaciji u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Krivokapić, takođe, informisao lidere DF-a i SNP-a da Predsjedništvo nije imalo osnova da se izjašnjava o podršci manjinskoj upravi u Podgorici zbog izjave Bogojevića.

„Krivokapić je saopštio da u novonastalim okolnostima političkih previranja u jednom od konstituenata koalicije ELPG, Pozitivnoj Crnoj Gori, i tim povodom stava nosioca liste Dragana Bogojevića, nema preduslova za realizaciju koncepta manjinske uprave“, zaključuje se u saopštenju.

Bogojević je ranije saopštio da, u novonastalim okolnostima, ne bi mogao da obavlja funkciju gradonačelnika Podgorice, navodeći da ni on, niti iko ko ne može računati na stabilnu podršku, ne bi mogao preuzeti takvu odgovornost.