Zaslužuju mjesto u vrhu, ili na vrhu

"Iako ima dosta novih fudbalera, svi smo već smo igrali zajedno i siguran sam da ćemo to na pravi način iskoristiti"

0 komentar(a)
Rudar, Foto: Savo Prelević
29.07.2014. 11:38h

Bliži se početak novog prvenstva, pa u pljevaljskom fudbalskom prvoligašu polako svode račune urađenog u proteklih 35 i nešto dana priprema. Prvi vidljiviji utisci odaju zadovoljstvo, jer se, kako kažu u stručnom štabu, radilo dobro, u međuvremenu su stigla i pojačanja, a izostale su i ozbiljnije povrede. Sve su to, prema riječima trenera Mirka Marića, razlozi za realan optimizam:

"Kod svih igrača bila je vidljiva želja, ni najmanju primjedbu nemam ni na zalaganje, zdravstveni bilten bio je više nego dobar, pa ni pozitivna ocjena ne može izostati. Možda je prava stvar i što smo odlučili da kompletne pripreme odradimo u Pljevljima, a da neophodne utakmice odigramo na Zlatiboru i okolnim gradovima. Uostalom, sve ćemo vidjeti vrlo brzo, start lige je praktično na pragu.

Iskusni Predrag Brnović takođe vjeruje u dobre rezultate, jer je formirana solidna ekipa, svakako bolja od prošlogodišnje.

"Iako ima dosta novih fudbalera u odnosu na prethodnu sezonu, neki su ranije boravili pod Golubinjom, pa im nije ni potrebno neko posebno upoznavanje. Već smo igrali zajedno i siguran sam da ćemo to na pravi način iskoristiti i zahvaljujući odličnim pripremama, pretočiti u prave rezultate i dobar plasman. Rano je da sada prognoziram, ali Rudar uvijek zaslužuje mjesto na ili pri vrhu tabele – kaže popularni Brna.

Na prvenstvenoj premijeri, 9. avgusta, „rudari“ se u Nikšiću sastaju sa aktuelnim prvakom države, Sutjeskom. Bolja prilika za potvrdu njihovog optimizma, skoro da se i nije mogla ukazati..