Besplatan internet na najfrekvatnijim lokacijama u šest gradova

Prema podacima Ministarstva, registrovano je više od milion besplatnih internet konekcija putem mreže Wireless Montenegro

4 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
28.07.2014. 17:26h

Najfrekventnije lokacije šest crnogorskih gradova pokrivene su WiFi bežičnim internet signalom, čija je upotreba potpuno besplatna, kazao je ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović.

Lazović je danas na sastanku sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori Johanom Frelihom, direktoricom Austrijske razvojne banke Andreom Hagman i izvršnim direktorom kompanije Wireless Montenegro Hervartom Vermešerom, rekao da je ponosan što je realizovana prva faza pokrivanja Crne Gore digitalnim radio-komunikacionim signalom.

On je ukazao da se TETRA sistem uspješno koristi i da je šest crnogorskih gradova na najfrekventnijim lokacijama pokriveno WiFi bežičnim internet signalom, čija je upotreba potpuno besplatna.

Kako je saopšteno iz Vlade, susret je upriličen povodom nedavnog potpisivanja ugovora o kreditnoj podršci Austrijske razvojne banke kompaniji Wireless Montenegro.

“Hagman je kazala da je dugoročna kreditna linija od oko devet miliona eura prvi direktni angažman te banke u Crnoj Gori i da Austrijska razvojna banka vidi taj projekat kao kamen-temeljac za ostale projekte u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Kompanija Wireless Montenegro je osnovana na bazi privatno-javnog partnerstva Vlade Crne Gore i kompanije EOSS iz Austrije, a u cilju razvoja TETRA mreže i bežičnog interneta.

Prema podacima Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije iz februara ove godine registrovano je više od milion besplatnih internet konekcija putem mreže Wireless Montenegro.