Energetske dozvole moguće ponovo tražiti od septembra

Prijem zahtjeva za izdavanje dozvola bio je privremeno obustavljen kako bi se usvojile neophodne izmjene i dopune Pravilnika

1 komentar(a)
zgrada Vektre, Ministarstvo ekonomije, Foto: YouTube
25.07.2014. 11:54h

Ministarstvo ekonomije će od 1. septembra nastaviti da prima zahtjeva za izdavanje energetskih dozvola za gradnju energetskih objekata, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Prijem zahtjeva za izdavanje dozvola bio je privremeno obustavljen kako bi se usvojile neophodne izmjene i dopune Pravilnika o kriterijumima za izdavanje energetske dozvole, sadržini zahtjeva i registru energetskih dozvola.

Iz Ministarstva ekonomije su agenciji Mina-business kazali da je Vlada krajem juna taj resor zadužila od 1. septembra nastavi da prima zahtjeve, nako što su donesene neophodne izmjene i dopune Pravilnika.

Ministarstvo je u novembru 2011. godine obavijestilo potencijalne investitore da se obustavlja prijem zahtjeva, zbog izmjena i dopuna Pravilnika, koje je u međuvremenu usvojilo.

Predstavnici Ministarstva su objasnili da je energetska dozvola dokument koji se izdaje za gradnju energetskih objekata, na period od dvije godine, nakon čega se potpisuje ugovor o koncesiji, ukoliko je u pitanju prirodno bogatstvo u vlasništvu države.

Energetsku dozvolu izdaje Ministarstvo ekonomije, u skladu sa Zakonom o energetici i Pravilnikom o kriterijumima za izdavanje energetske dozvole, sadržini zahtjeva i registru energetskih dozvola.