Lovočuvari tvrde da ribolovac ne govori istinu: Protiv Maraša i tužba zbog časti

Optužbe Davora Maraša su neosnovane, izmišljene i krajnje podle, navodi se u zajedničkom reagovanju

0 komentar(a)
Skadarsko jezero, Foto: Stanko Radulović
24.07.2014. 19:36h

Povodom teksta pod naslovom “Zaplijenjenu ribu, zadržali za sebe”, objavljenom u “Vijestima” 22. jula, reagovali su lovočuvar Milivoje Lukačević i šef Službe zaštite u NP “Skadarsko jezero” Batrić Popović.

Reagovanje objavljujemo u cjelosti:

“Kategorično demantujemo navode Davora Maraša i ističemo da u njegovoj priči nema ni trunke istine.

Naime, Maraš je svim lovočuvarima poznat kao krivolovac i do sada je više puta uhvaćen u tom krivičnom djelu. Upravo zbog toga, on ovim neistinitim izjavama, pokušava da nam se osveti, jer dobro zna da mu prijeti visoka kazna, jer je povratnik u vršenju krivičnih djela.

On izjavom datom medijima samo potvrđuje da je počinio krivično djelo i pokušava da to opravda zato što je socijalni slučaj.To ne može da bude opravdanje ni za jedno krivično djelo, pa ni ovo.

Takođe, u saznanju smo da je Maraš stalno zaposlen i da nije socijalni slučaj. Optužbe Davora Maraša su neosnovane, izmišljene i krajnje podle, a zbog ove njegove izjave, koju smatramo neistinom, odlučili smo da podnesemo krivičnu prijavu protiv njega zbog lažnog prijavljivanja, kao i tužbu zbog narušavanja ugleda i časti”, navode u zajedničkom reagovanju Lukačević i Popović.