Lijep oproštaj Budućnosti: Mogli da pobijede ili makar daju gol

Budućnost je danas u Nikoziji, u revanš meču, igrala sa Omonijom 0:0, ali je nastavak takmičenja zahvaljujući pobjedi u Nikšiću izborio kiparski tim.

55 pregleda9 komentar(a)
24.07.2014. 18:29h

Budućnost se na Kipru oprostila od evropske scene, ali nakon partije koja je značajno odudarala od očajnih izdanja crnogorskih predstavnika u kvalifikacijama za LŠ i LE ovog ljeta.

Podgroričani su protiv Omonije u prekrasnoj atmosferi „GSP arene” izvukli iznenađujuće pozitivnih 0:0, ali tu se ne stavlja tačka - da su imali samo malo više sreće, odlučnosti i drskosti u završnicama akcija, mogli su čak i da ugroze (ne)dostižnu prednost Kiprana od 2:0 iz prve utakmice.

Ili da pobijede, u najgorem slučaju da postignu gol, što crnogorskim timovima nije uspjelo ovog ljeta, ne računajući duele Budućnosti sa amaterima iz San Marina.

Napadač Milivoje Raičević umakao je odbrani Kiprana u 30. minutu i izašao sam na Moreiru, ali je sjajni portugalski golman nogom „skinuo” njegov udarac u zicer-šansi. U nadoknadi prvog dijela u izvrsnoj poziciji našao se i Aleksandar Vujačić - Moreira je napravio paradu, ali je šut izblokiran prije njegove intervencije...

Za gol nije bilo kasno, jer je Budućnost bila opasna i u drugom poluvremenu. Raspopović je u 71. minutu oduzeo loptu na 40 metara od protivničkog gola i umalo lobovao istrčalog Moreiru, da bi Ćetković samo dva minuta kasnije u pokušaju da centrira pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa! Još jednu polušansu imao je i Vujačić, tri minuta prije kraja...

To su bile situacije Budućnosti. Prijetila je i Omonija, koja je imala tek za nijansu veći posjed, ali samo jednu izglednu šansu - Gruzijac Grigašvili je u 45. minutu prebacio gol sa svega tri metra.

Golman Ljuljanović u finišu je takođe odbranio nekoliko opasnih udaraca sa distance.

"Odigrali smo dobru utakmicu, pokazali da nismo slabija ekipa od Omonije. Nažalost, presudio je rezultat iz Nikšića. Žao mi je što nismo iskoristili makar jednu od četiri-pet šansi koje smo stvorili. Mislim da smo na kraju časno predstavili našu zemlju i oprostili se od Evrope", prokomentarisao je Marko Ćetković.

Dobrom partijom na Kipru Podgoričani su makar povećali samopouzdanje pred start domaćeg prvenstva. Uz novog trenera - gotovo je izvjesno da će ekipu od Gorana Perišića preuzeti Dragan Radojičić - i nekoliko pojačanja, pucaće na titulu.

OMONIJA - BUDUĆNOST 0:0 (prvi meč 2:0)

Nikozija - "GSP arena". Sudija: Oliver Drahta (Austrija). Žuti kartoni: Kristovao, Alipio (Omonija), Kopitović, Rogošić (Budućnost).

Omonija: Moreira, Lobžanidze, Kakubava, Akvistapaće, Rodri, Grigalašvili (Pote), Kristovao(Rubio), Kirjaku, Seržinjo, Roberto, Alipio (Nuno Asis).

Budućnost: Ljuljanović, Raspopović, Kopitović, Tomković, Vukčević, Rogošić, Raičević, Hočko, Ćetković, Ilinčić (Burzanović), Vujačić.

Galerija