Prebiračević: Novi Pazar je favorit, ali imamo kvalitet da napravimo iznenađenje

Odbojkaši Jedinstva od 18 časova dočekuju Novi Pazar u prvoj utakmici prvog kola CEV kupa

99 pregleda0 komentar(a)
OK Jedinstvo, Darko Prebiračević, Foto: Filip Roganović
07.11.2018. 11:18h

Dvomeč odbojkaša Jedinstva i Novog Pazara u prvom kolu CEV kupa predstavlja duele između klubova koji su najbolje rezultate u klupskim istorijama ostvarili u protekle dvije sezone.

Jedinstvo je aktuelni dvostruki osvajač duple krune, Novi Pazar je pretprošle sezone osvojio Kup Srbije, dok je u prošloj odbranio pehar u Kupu, osvojio je Superkup Srbije, i igrao finale plej-ofa protiv Vojvodine. Ove sezone već ima novi trofej u Superkupu...

"Čast je što imamo priliku da ugostimo kvalitetnu ekipu Novog Pazara, proteklih nekoliko godina jednu od kvalitetnijih ekipa na Balkanu. Samim apliciranjem da igramo CEV kup želimo da pokušamo da napravimo što bolji rezultat i postignemo što više pobjeda. U utakmicu ulazimo poslije jednog poraza u derbiju protiv Budućnosti, ali se nadam da smo uspjeli da popravimo to što nije bilo u redu na toj utakmici. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju, favorit jeste ekipa Pazara, ali smatram da i mi imamo kvalitet da napravimo iznenađenje", rekao je trener Jedinstva Darko Prebiračević.

Prvi meč igra se večeras (18 sati) u Bijelom Polju, revanš je 14. novembra u Novom Pazaru.

"Očekuje nas težak duel, ali trudićemo se da steknemo što bolju sliku za revanš. Mislim da je publika i tokom utakmice protiv Budućnosti vidjela kvalitet Jedinstva u odnosu na prethodne godine. Od početka nas prati timska atmosfera i složnost igrača, tako da mislim da toga ni neće nedostajati ni u ovom meču. Ako to pružimo na terenu, rezultat će biti povoljan za nas", kazao je primač Jedinstva, Vuk Medenica.

Crnogorski šampion u prvenstvu ima skor 2-1, dok je Novi Pazar pretposljednji na tabeli šampionata Srbije, sa dvije pobjede i četiri poraza, i utakmicom manje (Vojvodina).

"Ambicije našeg kluba su uvijek da đemo što dalje, u svim takmičenjima u kojima se takmičimo. Trenutna forma nam ne garantuje neku mirnu igru, ne samo što se tiče ove utakmice, već i onih koje nam predstoje u prvenstvu i Kupu Srbije. Imali smo nekih problema sa igračkim kadrom, prije nekoliko dana smo konačno kompletirali ekipu, i predstoji nam period ponovnog uigravanja. Što se tiče ove utakmice, mislim da moja ekipa kvalitet da se suprotstavi ekipi Jedinstva i mogu da obećam da ćemo svojski da se potrudimo da utakmica bude uzbudljiva i interesantna, naročito za publiku", rekao je trener Novog Pazara Hamza Zatrić, bivši crnogorski reprezentativac i primač servisa šampionskog sastava Budvanske rivijere iz sezone 2000/2001.